13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ Πρωθυπουργός στην Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», συνοδευόμενος από τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο Πρωθυπουργός στην Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», συνοδευόμενος από τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 21», που πραγματοποιείται στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Ως δραστηριότητα υψηλής έντασης, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και εκτελείται σε προσομοίωση περιβάλλοντος πολλαπλής απειλής με στόχο τη συνολική ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας και αποτροπής, στη φετινή άσκηση συμμετέχουν, με πολυτυπία μέσων και προσωπικού, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Ισραήλ, της Ισπανίας, της Κύπρου, η Πολεμική & Διαστημική Δύναμη της Γαλλίας και η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Καναδά, καθώς με παρατηρητές και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Παρόντες ήταν επίσης ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου, ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, Πρεσβευτές, Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) και στρατιωτικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών.