13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με άρθρο του Συντάγματος

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στους αντιεμβολιαστές με άρθρο του Συντάγματος

“Χθες ξεπεράσαμε το όριο των 10 εκατ. εμβολιασμών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε ότι «η Επιχείρηση Ελευθερία προχωρά όπως έχουμε σχεδιάσει».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, «θα πρέπει να πάμε… πόρτα- πόρτα για να πείσουμε τους καχύποπτους να εμβολιαστούν» και πρόσθεσε ότι «σήμερα έγιναν και ανακοινώσεις για κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση πειθούς».

Στο μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλέστηκε το άρθρο 25 του Καταστατικού Χάρτη για να «απαντήσει» στους αντιεμβολιαστές. Σύμφωνα με αυτό, το «κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης”.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «το άρθρο αυτό είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας, το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας. Θα την κερδίσουμε. Αλλά για να την κερδίσουμε πρέπει όλοι οι πολίτες να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και το κοινωνικό σύνολο”.