13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ''Ο πιο αδύναμος κρίκος του ΑΣΣ έτοιμος για αποχώρηση;''

”Ο πιο αδύναμος κρίκος του ΑΣΣ έτοιμος για αποχώρηση;”

Του Ηλία Προύφα

Μπορεί η έπαρση της σημαίας για την 28η Οκτωβρίου να μην έχει γίνει ακόμη, μπορεί τα Νικολοβάρβαρα να μην έχουν φθάσει και οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί να μην έχουν ξεκινήσει, έχει έρθει όμως για κάποιους η ώρα της κρίσης, λόγω των επικείμενων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις τον Ιανουάριο.

Ήδη ”χακί” και μη σεναριολόγοι και σεναριολάγνοι, εντός και εκτός πενταγώνου, έχουν πιάσει κατά την προσφιλή τους τακτική ”δουλειά”, εξετάζοντας σε διαδρόμους και πηγαδάκια, πιθανά και κυρίως…απίθανα σενάρια για τις κρίσεις του Ιανουαρίου.

Και επειδή αυτές όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα αγγίξουν λόγο θητείας (και πολύ σωστά αφού δε συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος) τους Αρχηγούς, φυσικό και επόμενο να αναλώνονται στους Αντιστράτηγους, οι οποίοι κληθούν με την αποστρατεία τους, να ξεμπλοκάρουν την επετηρίδα.

Ένα πρόσωπο λοιπόν όπως ακούμε έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ”χακί’ πηγαδάκια, το οποίο φέρει το βαθμό του Αντιστράτηγου και όπως συγκλίνουν τα σενάρια είναι έτοιμος για αποχώρηση. Μάλιστα τον αποκαλούν χαριτολογώντας ”αδύναμο κρίκο του ΑΣΣ”, έτοιμο για αποχώρηση.

Αυτό που σχολιάζεται είναι ότι πιθανόν δεν θα είναι ο μόνος που θα κλείσει τη πόρτα του γραφείου του, θα κρεμάσει τη στολή, θα γραφεί σε Ένωση Αποστράτων και θα περιμένει στη σειρά μαζί με τα υπόλοιπα ε.ε και ε.α στελέχη έξω από κάποιο ΓΡΑΠΕΤ νοσοκομείου, να γράψει εάν χρειαστεί ως ε.α φάρμακα, ακολουθώντας τη… μοίρα των στρατηγών και γενικότερα των υψηλόβαθμων ένστολων.

Βέβαια ο συγκεκριμένος πρωταγωνιστής των σχολιασμών επειδή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες ή καλύτερα τις περισσότερες ”ψήφους” των σεναριολόγων για αποχώρηση , μπορεί και να την γλιτώσει.

Έχουν γίνει ξανά αυτά στο παρελθόν.

Κριτές είναι μόνο η Πολιτική Ηγεσία και οι Αρχηγοί των Γ.Ε, οι οποίοι και διαψεύδουν παραδοσιακά κάθε χρόνο, σενάρια και ευσεβείς πόθους διαδρομιστών…

Φέτος πάντως και νωρίς ξεκίνησαν οι σεναριολόγοι και τα σενάρια είναι πολλά, σε σημείο που ξεπερνούν σε πληθώρα, ακόμη και αυτά του επικείμενου υπουργικού ανασχηματισμού…