13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΟ νέος κανονισμός για τα διακριτικά στις στολές της ΕΛΑΣ

Ο νέος κανονισμός για τα διακριτικά στις στολές της ΕΛΑΣ

Αλλάζει ο κανονισμός για την «στολή του αστυνομικού προσωπικού», με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος B’ 1262/01.04.2021 και υπογράφεται από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Συγκεκριμένα, τροποποιείται το άρθρο 60 προηγούμενης απόφασης η οποία χρονολογείται από το 2009 (υπ’ αρ. 7012/6/103/5-7-2009).

Όπως ορίζεται στην απόφαση το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας είναι πλακίδιο από ανοξείδωτο μέταλλο ή άλλο κατάλληλο υλικό χρώματος ασημί, στο οποίο έχει χαραχθεί, σε μαύρη απόχρωση, ο αριθμός Μητρώου (Α.Γ.Μ.Σ.) του ένστολου προσωπικού (αρχιφύλακα, υπαρχιφύλακα, αστυφύλακα, ειδικού φρουρού).Φέρεται στη βάση των επωμίδων των χιτωνίων των υπ’ αρ. 7β, 8, 8β, 8β/1, 8β/2, 8δ και 8ε στολών, των επενδυτών, των υποδυτών, της καμπαρντίνας, του αδιάβροχου και των μπλουζών τύπου “πόλο”. Για τις στολές του ένστολου προσωπικού που δεν έχουν επωμίδες ή όταν επί αυτών φέρεται προστατευτικός εξοπλισμός που δεν καθίσταται ορατό το ως άνω πλακίδιο, το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας (Α.Γ.Μ.Σ) φέρεται επί της στολής, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, στο μέσο του άνω μέρους των χειρίδων και σε απόσταση 1 εκατοστό από το σημείο συρραφής αυτών με τον κυρίως κορμό…

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στο σχετικό ΦΕΚ:

ΕΛΑΣ ΣΤΟΛΕΣ by kranosgr on Scribd