13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΟ κορονοϊός δεν αγγίζει τους «Ινδιάνους» της Αεροπορίας Στρατού

Ο κορονοϊός δεν αγγίζει τους «Ινδιάνους» της Αεροπορίας Στρατού

Του Χρήστου Μαζανίτη

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις ασκήσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν συνεχίζουν οι εκπαιδεύσεις των στελεχών. Οι γνωστοί κι ως «Ινδιάνοι», τα Kiowa Warrios της Αεροπορίας Στρατού, βρίσκονται σε εντατικό στάδιο προετοιμασίας.

Από τη μία συνεχίζουν να αυξάνουν οι διαθεσιμότητες, μέχρι την τελική παράδοση 70 ελικοπτέρων, και από την άλλη συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις των Ελλήνων πιλότων από τους Αμερικανούς εκπαιδευτές, που θα τους πιστοποιήσουν κι αυτοί με την μεριά τους θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Παρά τον κορονοϊό, η εκπαίδευσή τους συνεχίζεται όπως προβλέπει το πρόγραμμα – λαμβάνοντας ωστόσο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο οι πρώτοι πιλότοι να έχουν πάρει την πολυπόθητη πιστοποίηση ώστε να μπορέσουν να πετάξουν με τα πρώτα ελικόπτερα, τα οποία θα σταλούν άμεσα στον Έβρο για την ενίσχυση της εγγύς υποστηρίξεως των αμυντικών σχεδιασμών.

Το γεγονός ότι η Τουρκία έχει μαζέψει από τον Έβρο τους χιλιάδες αλλοδαπούς – που είχε μεταφέρει προκειμένου να εισβάλλουν στην Ελλάδα – δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εφησυχάζει η ηγεσία του Στρατού Ξηράς, που εντατικοποιεί τις ενέργειές της για ακόμη μεγαλύτερη θωράκιση των συνόρων.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/society/710523/o-koronoios-den-angizei-tous-indianous-tis-aeroporias-stratou