13.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ καλός φίλος της ΗΠΕΙΡΟΥ Στρατηγός Κων. Φλώρος και οι άμεσες ενέργειες...

Ο καλός φίλος της ΗΠΕΙΡΟΥ Στρατηγός Κων. Φλώρος και οι άμεσες ενέργειες του Σωματάρχη Μακεδονίας – Ηπείρου Αντγου Αν. Σπανού

Του Ηλία Προύφα

Μια γέφυρα μπέλλεϋ τοποθετείτε τις επόμενες ημέρες από το Στρατό Ξηράς, στον ποταμό Άραχθο, επί της επαρχιακής οδού προς Γότιστα του Δήμου Μετσόβου.

Πριν από δέκα ημέρες, η έντονη βροχόπτωση οδήγησε στην κατάρρευση της τσιμεντένιας γέφυρας, με την Περιφέρεια Ηπείρου να επιλέγει τη λύση της μπέλλεϋ.

Οι εργασίες τοποθέτησης της νέας γέφυρας εκτελούνται με πολύ γρήγορο ρυθμό, από το Μηχανικό, ενώ για το έργο ενημερώνεται συνεχώς ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, ο οποίος έχει δώσει εντολή εκτός από τον 8ο λόχο ΜΧ των Ιωαννίνων, να συμμετέχει στην κατασκευή για την έγκαιρη ολοκλήρωση και το 723 ΤΜΧ, από τη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα και για το σκοπό αυτό, επισκέπτεται ο ίδιος σήμερα την περιοχή.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, εξήρε την προσπάθεια των στρατιωτικών της 8ης Ταξιαρχίας, ενώ ευχαρίστησε για την άμεση διάθεση της γέφυρας, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον οποίο χαρακτήρισε ”φίλο της Ηπείρου”.