13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Το διάστημα από 20 έως 25 Αυγούστου ο Ιερέας του ΑΤΑ, Σχης Αθανάσιος Τσιμενιδης με την ευλογία του Οικουμ. Πατριαρχειου επισκέφθηκε κ λειτούργησε στον Ι. Ν του Αγίου Κλήμη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αγκυρα.
Προξενεί ιδιαίτερη συγκίνηση η ηχώ της ψαλμωδίας κ το βίωμα της λατρευτικής σύναξης στην καρδιά της ευλογημένης Ανατολίας!!!!!!
Στη συλλογική μνήμη ζουν οι αγωνιστές του Καλέ Γκρόττο, οι ήρωες του Αλη  Βεράν, οι εύζωνες του χθες, που όμως σε κάθε Λειτουργία γίνονται παρόντες φύλακες του Ελληνισμού.
Σε αυτήν την ορεινή Πολίχνη, σύγχρονοι φρουροί κ ειρηνικοί πρόμαχοι είναι κ ο εξαίρετος Έλληνας Πρέσβης κ Μιχαήλ Διάμεσης συνεπικουρούμενος από εκλεκτούς διπλωμάτες, όπως επίσης κ το στρατιωτικό τμήμα των Ακολούθων. Ο αγαπητός αεροπόρος κ σπουδαίος αξιωματικός Ασμχος(Ι) Πρόδρομος Χατζηκυριακος προετοίμασε την όλη επίσκεψη του Ιερέα, δίνοντας παράλληλα μαζί με όλους πολιτικό κ στρατιωτικό προσωπικό  στο προκεχωρημενο φυλάκιο της Ελλάδας, ως μια γέφυρα φιλίας συνεργασίας αλλά κ αποφασιστικής παρουσίας.Ευτυχής συγκυρία υπήρξε η συνάντηση του π.Αθανασίου με τον στρατιωτικό Ιερέα π.Baker της 717 ABS της Π.Α των Η.Π.Α στην Άγκυρα
Ειμαστε ευγνώμονες ως Έλληνες σ’όλους αυτούς που αγωνίζονται νυχθημερόν με ανύστακτο φρόνημα για την πατρίδα μας!!!!!!!