13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΟ Διοικητής του Γ'ΣΣ Αντιστράτηγος Π. Καπραβέλος στο Μητροπολίτη Καστοριάς

Ο Διοικητής του Γ’ΣΣ Αντιστράτηγος Π. Καπραβέλος στο Μητροπολίτη Καστοριάς

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 το πρωί, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς τον Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλίνικο ο Διοικητής του Γ´ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Συντάγματος Καστοριάς Αντισυνταγματάρχη κ. Θωμά Γεωργιάδη, από τον Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Κοζάνης Συνταγματάρχη κ. Ιωάννη Σμαλιό και άλλους αξιωματικούς και στατιωτικούς.

Ο Μητροπολίτης ξενάγησε τον κ. Στρατηγό στο μνημείο του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη, όπου και τα οστά του θρυλικού Μητροπολίτη, στο μνημείο του Παύλου Μελά και στον Ναό των Ταξιαρχών, όπου είναι είναι θαμμένος μαζί με την σύζυγό του Ναταλία.

Επίσης ξενάγησε το Σωματάρχη της Μακεδονίας – Ηπείρου. στο κτίριο Ταβιθά, όπου οι εθελόντριες γυναίκες της Καστοριάς μαγειρεύουν συσσίτιο για 270 άτομα καθημερινά.

Ο Στρατηγός Καπραβέλος και ο Μητροπολίτης είχαν συζήτηση για διάφορα θέματα της Επαρχίας και ιστορικά θέματα, μεταξύ των οποίων για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, που υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα ΛΟΚ και μάλιστα στην Επαρχία Καστοριάς, και αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.