13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ ανθρώπινος αποχαιρετισμός του Γ.Γ ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου στον Στρατηγό Στεφανή

Ο ανθρώπινος αποχαιρετισμός του Γ.Γ ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου στον Στρατηγό Στεφανή

Του Ηλία Προύφα

Συγκινητικός ο αποχαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, στον τ. Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που αποδέσμευσε και έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ, ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Οικονόμου, σε ένα λόγο γεμάτο από συγκίνηση, ανέφερε τα εξής:

«Φίλε μου Άλκη, το φίλε μου είναι μία προσφώνηση στην οποία πιστεύω ειλικρινά και δεν τη λέω και εύκολα. Το 2013 ήταν η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε, εσύ ως Ταξίαρχος θυμάμαι και εγώ στην ίδια θέση. Από τότε συνεργαστήκαμε και αναπτύχθηκε αυτή η σχέση μεταξύ μας που ξεκίνησε από την μεγάλη σου εμπειρία στο στράτευμα, από τη δική μου ψηλάφηση τότε στα πράγματά τα στρατιωτικά, άγνοια θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και σιγά σιγά αναπτύχθηκε μεταξύ μας αυτή η σχέση και η ανθρώπινη φιλιά.

Συνεχίστηκε και μετά το 2015 που έφυγα εγώ και εσύ προχώρησες όπως άξιζες καθ όλα, μετά στη θητεία σου στο Γ’ Σώμα Θεσσαλονίκης, στο σπίτι μου, συνεχίσαμε αυτή τη σχέση την ανθρώπινη. Ονειρευτήκαμε, κάναμε σχέδια ταξιδέψαμε και μας έφερε ο Θεός, η μοίρα της ζωής στα ίδια μετερίζια εδώ που είχα αφήσει εγώ το 2015 και συνεχίσαμε την πορεία μας την κοινή.

Ο κ. Υπουργός είπε πάρα πολύ χαρακτηριστικά, απέδωσε την εμπειρία σου τη μεγάλη στρατιωτικά και τη μεγάλη σου αγάπη για το στράτευμα και για την πατρίδα.

Για μένα πράγματι ήσουν ένα παράδειγμα σε αυτό το θέμα δεν έχω δει τόσο μεγάλη αφοσίωση στην πατρίδα και στο στρατιωτικό τρόπο ζωής. Πάντα μεταξύ σοβαρού και αστείου σε πείραζα, γιατί τόση αφοσίωση σου στον στρατιωτικό αυτό τρόπο ζωής σπαρτιατικό και εύχομαι, φοβάμαι, ότι θα το συνεχίσεις και στην επόμενη ζωή η οποία έχει πολλά κεφάλαια και πολλά καινούργια κεφάλαια.

 Εύχομαι πολύ καλύτερα πράγματα, νομίζω ότι είσαι ικανός ότι και να αποφασίσεις να κάνεις. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σου όπως πάντα και εύχομαι μόνο υγεία για το υπόλοιπο όλα έχουμε διότι όλα γίνονται και όλα έρχονται και φεύγουν.

Είμαι βέβαιος ότι θα αποφασίσεις το σωστό. Όλα θα πάνε καλά, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις συμβουλές σου πάντα εγώ είτε σε αυτή τη θέση είτε και χωρίς αυτή πάντα ρωτούσα τα περί στρατιωτικών, ήθελα τη γνώμη σου ελπίζω να συνεχίσεις να μας συμβουλεύεις και μένα και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα».