13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ Δένδιας σπάει το...''άβατο'' της'' Υπουργικής φισούνας

Ο Δένδιας σπάει το…”άβατο” της” Υπουργικής φισούνας

Του Ηλία Προύφα

Γραφείο στη Θεσσαλονίκη μαθαίνουμε στο kranosgr.com, ότι ετοιμάζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Το Υπουργικό γραφείο θα στεγαστεί σε κτίριο του Γ’ΣΣ, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου, το οποίο από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του πριν τέσσερα χρόνια, δουλεύει ακατάπαυστα και επιτυχώς προς όφελος του πολιτικού προσωπικού (αρμοδιότητα του Γ.Γ).

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια, ο οποίος αποκεντρώνει και πολύ σωστά την… ”αποστειρωμένη” υπουργική φισούνα, στέλνοντας στενούς του συνεργάτες στη συμπρωτεύουσα, όπου θα χειρίζονται όλα τα θέματα της Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα συχνά θα μεταβαίνει και ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, (η πρώτη επίσκεψη θα γίνει την εβδομάδα της ΔΕΘ), για συναντήσεις με φορείς της περιοχής ευθύνης της 1ης Στρατιάς, δηλαδή από Λάρισα νότια, Κέρκυρα και Ιωάννινα δυτικά, Καστοριά, Φλώρινα Βόρεια και μέχρι την Ορεστιάδα ανατολικά, οι οποίοι δε θα χρειάζεται να μεταβαίνουν πλέον στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη δημιουργία του γραφείου, δε θα απαιτηθεί καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού στήνεται σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις των ΕΔ, με την κατασκευή να έχει αναλάβει η διμοιρία επισκευών του Γ’ΣΣ.

Αναβάθμιση του Πρωθυπουργικού γραφείου

Εκτός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και της αποκεντρωμένης κίνησής του, μαθαίνουμε ότι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σκοπεύει να αναβαθμίσει και όχι να καταργήσει το Πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, ορίζοντας έναν από τους στενούς του συνεργάτες ως Διευθυντή.

Πρόκειται για τον διευθυντή του πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος θα είναι επικεφαλής του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το όνομα αποκάλυψε προχθές ο κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης στο Διοικητήριο της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Μπεκίρης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για τα ζητήματα του Γραφείου και φυσικά της περιοχής, ενώ όλη η δομή θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, στη θεσμική αρμοδιότητα του οποίου είναι και η συγκεκριμένη δομή.

Εκείνος όμως που θα αναλάβει να τρέξει το Γραφείο και να δημιουργεί την ατζέντα του είναι ο Θεσσαλονικιός οικονομολόγος, Γιάννης Παπαγεωργίου, που ανήκει στη νέα γενιά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και έχει κεντρική θέση στον κομματικό μηχανισμό της Πειραιώς.

Επίσης, επικοινωνιακά το Γραφείο θα αναλάβει η δημοσιογράφος, Έλενα Σώκου, που είναι και υπεύθυνη για τα περιφερειακά ΜΜΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.