13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ Δένδιας, οι φωτιές και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ΥΠΕΘΑ

Ο Δένδιας, οι φωτιές και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ΥΠΕΘΑ

Του Ηλία Προύφα

Για χθες Τρίτη 18 Ιουνίου, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας, είχε προγραμματίσει την πρώτη του συνάντηση (γνωριμίας) με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ που καλύπτουν το ΥΠΕΘΑ.

Κάποιοι εκτός Αττικής κατέβηκαν στην Αθήνα και κάποιοι άλλοι έκλεισαν εισιτήρια να μεταβούν στην πρωτεύουσα αλλά δεν πρόλαβαν. Οι φωτιές ανέτρεψαν το σχεδιασμό και η συνάντηση ακυρώθηκε.

Μα θα μου πείτε για μία – δύο ώρες που θα διαρκούσε η μάζωξη, θα χάλαγε ο κόσμος; Εξάλλου ο ΥΕΘΑ δεν είχε άμεση εμπλοκή με το συντονιστικό και θα μπορούσε να συναντηθεί με τους δημοσιογράφους.

Το πρέπον όμως ήταν ότι την ώρα που καιγόταν περιουσίες πολιτών και στελέχη των ΕΔ, συνέδραμαν στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου, ο Υπουργός να μη δεξιώνεται με δημοσιογράφους στο Δώμα ΓΕΝ.

Ο Νίκος Δένδιας επέδειξε σεβασμό προς τους πληγέντες που έχασαν τις περιουσίες τους και σε όσους επιχειρούσαν στα πύρινα μέτωπα, ακυρώνοντας τη συνάντηση και μεταβαίνοντας με τον ΑΓΕΕΘΑ, στο ΕΘΚΕΠΙΧ, γι’ αυτό και κανείς από τους δημοσιογράφους δε δυσανασχέτησε, από όσο μακριά και εάν κατέβηκε στην Αθήνα.

Έτσι έπρεπε να γίνει…