13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟ Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου και ο ΑΣΔΕΝαρχης Στρατηγός Δημ. Χούπης εγκαινίασαν...

Ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου και ο ΑΣΔΕΝαρχης Στρατηγός Δημ. Χούπης εγκαινίασαν νέα ΣΟΑ στην Κάλυμνο

Χθες Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στις 11.00 το πρωί, σε μία σεμνή τελετή έγινε ο  αγιασμός στα νεοκατασκευασθέντα Στρατιωτικά Οικήματα  Αξιωματικών  στην Κάλυμνο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Αντώνη Οικονόμου και του Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Αντιστρατήγου Δημητρίου Χούπη.

Παρόντες στην τελετή ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος  Σπύρος Κογιάννης και ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Παντελής Χαμέτης .

Από το 5/42 ΣΕ που διοργάνωσε και την εκδήλωση ο Διοικητής Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του Τ.ΕΘ Καλύμνου Αντισυνταγματάρχης Κωστάκος Αθανάσιος και στελέχη του 5/42 ΣΕ και ΤΕΘ Καλύμνου.

Επίσης παρών ήταν ο εκπρόσωπος της αναδόχου Εταιρείας 3Κ που κατασκεύασε το έργο  Νικόλαος Κρούσκος με μέλη της οικογένειας του.

 Τον αγιασμός τέλεσε ο Λοχαγός στρατιωτικός Ιερέας Αρχιμανδρίτης Σοφρώνιος με τον εφημέριο του ΙΝ Αρχαγγέλλου π. Τίτο Καμπούρη .

Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυπμερέας, ο ανάδοχος του έργου Νικόλαος Κρούσκος, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης.

Δείτε το video με στιγμιότυπα από τους χαιρετισμούς που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Τέλος το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) Αντώνης Οικονόμου . Δείτε την ομιλία του

Ακολούθησε ξενάγηση στα διαμερίσματα.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για συγκρότημα 8 διαμερισμάτων που θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες Αξιωματικών και των οικογενειών τους.

Το συγκρότημα βρίσκεται σε οικόπεδο 1.386,25 µ2 στην περιοχή Άγ.Αθανάσιος κάτω από το Κάστρο Χρυσοχεριάς. στην Πόθια Καλύµνου. Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο διατέθηκε από το Δήμο Καλυμνίων.

Τα 6 διαµερίσµατα  είναι των 78,08 µ2, 1 διαµέρισµα των 41,20 µ2 και 1 διαµέρισµα των 44,29 µ2) που κατανέµονται σε 4 κτίρια εντός του οικοπέδου

Τα 3 κτίρια είναι διώροφα και το ένα µονόροφο). Υπόγειο διαθέτουν τα 2 κτίρια

Η κατακόρυφη επικοινωνία των κτισµάτων γίνεται µε ανοικτά κλιµακοστάσια. Στο έργο περιλαµβάνεται η διαµόρφωση του περιβάλλοντα χώρου καθώς και η περίφραξη του οικοπέδου


ΠΗΓΗ: https://kalymnos-news.gr