13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ"Ο γιος μου πέθανε από ιατρική αμέλεια": Ξεσπά ο πατέρας στρατιώτη που...

“Ο γιος μου πέθανε από ιατρική αμέλεια”: Ξεσπά ο πατέρας στρατιώτη που πέθανε λίγες ώρες μετά από επέμβαση θυρεοειδούς

Δικαίωση ζητούν οι γονείς του 27χρονου Νίκου, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο γιος τους έφυγε άδικα από τη ζωή μετά από εγχείρηση θυροειδούς στην οποία υποβλήθηκε.

Στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” του Star, ο πατέρας του Νίκου κάνει λόγο για ιατρική αμέλεια.

Ο 27χρονος Νίκος αγαπούσε πολύ το σχέδιο, κάτι που πήρε από τον πατέρα του. Είχε αποφοιτήσει από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδιασμού Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ξεκίνησε να δουλεύει στην Αθήνα. Έξι μήνες πριν, ο Νίκος έκανε τη θητεία του στον στρατό, όταν αποφάσισε με συμβουλή γιατρών να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης θυροειδούς και καθαρισμού λεμφαδένων στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η επέμβαση έγινε και η πρώτη αντίδραση των γιατρών ήταν θετική, αφού μάλιστα ενημέρωσαν και τους γονείς του νεαρού ότι όλα είχαν πάει καλά. Λίγο μετά, ο 27χρονος εξέπνευσε από εσωτερική αιμορραγία.

Ο πατέρας του, συντετριμμένος, ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τη απώλεια του γιου του. Ο ίδιος δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας στον Στρατή Λημνιό. Περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το χειρουργείο, τονίζοντας την μεγάλη ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Δεν πίστευε ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση, από τον ιατρικό φάκελο αυτό καταλάβαμε. Πίστευε ότι από την επόμενη μέρα θα μπορεί να βγαίνει έξω“, λέει στην κάμερα ο πατέρας του θανόντος.

για τον χαμό του 25χρονου Νίκου – Η μηχανή του έπεσε σε δέντρο, φορούσε κράνος

“Η ζημιά ήταν αναστρέψιμη”

“Διαπιστώσαμε μια αιμορραγία αρκετά καλού μεγέθους στην περιοχή που έγινε η επέμβααση. Επίσης διαπιστώσαμε να υπάρχει και ένα αρχείο συρραμένο. Σε δεύτερη μελέτη που έγινε στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε τρώση και σε ένα ακόμα αγγείο, το οποίο ενδεχομένος ήταν και η αιτία της αιμορραγίας αυτής”, λέει ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Λίγο μετά, ο ίδιος απαντά με απόλυτη σιγουριά ότι “η ζημιά ήταν απολύτως αναστρέψιμη στο παιδί”, ενώ αποκαλύπτει ότι ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά του νοσοκομείου.

Τέλος, όπως είπαν οι ίδιοι, όταν τους γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του 27χρονου, ο πατέρας θέλησε να ζητήσει ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια. Οι γιατροί στο νοσοκομείο ήταν εξ αρχής αρνητικοί και, κατά τα λεγόμενά του, παρουσίασαν ως αιτία ότι θα αναγκάζονταν να “ανοίξουν” και να ταλαιπωρήσουν τον νεκρό. Ενώ αρχικά ο πατέρας δέχθηκε, κατόπιν προτροπής άλλων μελών της οικογένειας απαίτησε την τέλεση ιατροδικαστικής εξέτασης.

Έξι μήνες μετά, δεν έχουν λάβει κανένα αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr