13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟ Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου κήρυξε την έναρξη του 28ου Ιατρικού...

Ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΘΑ Αντ. Οικονόμου κήρυξε την έναρξη του 28ου Ιατρικού Συνεδρίου ΕΔ

Του Ηλία Προύφα

Με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), Κώστα Μπαλωμένου, του Δκτη του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντγου Σωτήρη Κωστάκογλου, του Διευθυντή ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ, Υποπτέραρχου Δημήτριου Χατζηγεωργίου, του Υφυπουργού Εσωτερικών – Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη, του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Κώστα Γκιουλέκα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τοπικών πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη το 28ο Ιατρικό Συνέδριο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ).

Το ΙΣΕΔ αποτελεί διακλαδικό επιστημονικό θεσμό του Υγειονομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με την Ιατρική Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα ιατρικής – στρατιωτικής ιατρικής καθώς και η προβολή/παρουσίαση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που επιτελείται από τα στελέχη του Υγειονομικού των ΕΔ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις και posters, καλύπτει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεμάτων και καινοτομιών από στελέχη όλων των ειδικοτήτων υγειονομικού (Ιατροί, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Κτηνίατροι, Ψυχολόγοι, Νοσηλευτές). Παράλληλα, καλύπτει και θέματα στρατιωτικής Ιατρικής που άπτονται του ενδιαφέροντος και του μη υγειονομικού προσωπικού καθώς και θέματα με ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο φέτος έχει ως τίτλο, τον ύμνο της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ”Εμπρός πάντα εμπρός”, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Δείτε το βίντεο με το χαιρετισμό του Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΘΑ, Αντώνη Οικονόμου: