13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΟ Ανώτατος Αξιωματικός και οι δημοσιογράφοι

Ο Ανώτατος Αξιωματικός και οι δημοσιογράφοι

Του Ηλία Προύφα

Θεωρεί όπως μαθαίνουμε, ότι οι αξιωματικοί δεν θα πρέπει να έχουν σχέσεις με δημοσιογράφους και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με δυο – τρεις.

Οι λόγοι τους οποίους επικαλείται αστείοι. Οι ίδιοι οι συνάδελφοί του γελούν όταν μας τους μεταφέρουν.

Γιατί δε λέει την αλήθεια ο κ. Αξιωματικός; Μήπως δημοσιογράφοι του φταίνε επειδή κάποτε τον έβγαλαν στο ”μεϊντάνι” ή κατά τη δημοσιογραφική ορολογία τον κρέμασαν στα μανταλάκια, όχι γιατί έχουν κάτι μαζί του, αλλά μετά από επίμονες καταγγελίες ανώτερων – κατώτερων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών για τα πεπραγμένα του ως Διοικητή σε σχηματισμό; Το τονίζουμε, μετά από επίμονες καταγγελίες.

Εάν επιθυμεί ο κύριος μπορούμε να περάσουμε μια βόλτα από το σχηματισμό που διοίκησε, να δούμε πόσες καλημέρες θα εισπράξει και πόσες προτάσεις θα του γίνουν για ένα καφέ από υφισταμένους του. Το ξέρει ότι θα στεναχωρηθεί.

Έχει τη συμπάθειά μας γιατί κατανοούμε πλήρως πόσο δύσκολο είναι να έχεις φύγει από ένα σχηματισμό και τα στελέχη ακόμη να σε ”αναθεματίζουν”.

Ας αφήσει λοιπόν τους δημοσιογράφους και ας ασχοληθεί με τις επικείμενες κρίσεις που τόσο πολύ περιμένει για να αναβαθμιστεί.