13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΟυκρανή πορνοστάρ μαζεύει χρήματα για τους ακρωτηριασμένους του πολέμου 

Ουκρανή πορνοστάρ μαζεύει χρήματα για τους ακρωτηριασμένους του πολέμου 

Η Yulia Senyuk, γνωστή και ως Josephine Jackson στη βιομηχανία πορνό, συγκεντρώνει χρήματα ώστε να αποκτηθούν τεχνητά μέλη για τους τραυματίες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Yulia Senyuk, γνωστή με το όνομα Josephine Jackson, χρησιμοποιεί τη δημοτικότητά της στον τομέα του πορνό, όπου οι ταινίες της έχουν συγκεντρώσει πάνω από 200 εκατομμύρια προβολές, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για Ουκρανούς στρατιώτες που έχασαν τα άκρα τους στον πόλεμο με τη Ρωσία.

“Θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή στο πρόβλημα της αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς. Πολύς κόσμος μαζεύει χρήματα για drones, αλλά ξεχνά τα τεχνητά μέλη. Νομίζω ότι κατάφερα να τραβήξω την προσοχή, καθώς περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να δίνουν χρήματα για προσθετικά μέλη”, δήλωσε η ίδια στο Politico.

Η 29χρονη κάτοικος του Λβιβ έγινε πρέσβειρα του Tytanovi Rehab, μια πρωτοβουλία των μέσων ενημέρωσης κλινικής του Κιέβου που ασχολείται με την αποκατάσταση περισσότερων από 30 ακρωτηριασμένων Ουκρανών στρατιωτικών.

Η Senyuk συμμετείχε σε δύο φωτογραφήσεις με ακρωτηριασμένους πολέμου, με στόχο να επιστήσουν την προσοχή στην έλλειψη χρηματοδότησης για τεχνητά μέλη, μια βασική ανάγκη για χιλιάδες Ουκρανούς που έχουν χάσει άκρα στη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Protez, περίπου 59.000 Ουκρανοί χρειάζονται προσθετικά μέλη. Μπορεί να κοστίζουν από 46.000 έως 90.000 δολάρια το καθένα, σύμφωνα με το Κέντρο Αποκατάστασης Υπερανθρώπων της Ουκρανίας. Δεκάδες ουκρανικές κλινικές και διαφορετικές πρωτοβουλίες εμπλέκονται στην αποκατάσταση στρατιωτικών και πολιτών ακρωτηριασμένων ατόμων. Οι περισσότεροι βασίζονται σε κυβερνητικά προγράμματα και δωρεές, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα.

Έτσι, όταν τον Φεβρουάριο ήρθε η ιδέα την οποία άρχισε να “τρέχει” άμεσα η Senyuk. Την προσκάλεσαν να κολυμπήσει σε μια πισίνα και πήρε μέρος σε μια φωτογράφιση με τους στρατιώτες.

“Στην αρχή δεν ήξερα πώς να τους μιλήσω. Αλλά μετά αποφάσισα να ενεργήσω κανονικά και να μην εστιάσω την περιττή προσοχή στα χαμένα άκρα τους. Μόλις ήρθα, βγάλαμε φωτογραφίες και μου ζήτησαν να κάνω αναρτήσεις στο Tiktok μαζί τους”, είπε η ίδια.

“Δεν είμαι σε καμία περίπτωση επαγγελματίας ειδικός, απλώς έρχομαι και τους μιλάω, τους αποσπώ την προσοχή, λέω αστεία για το επάγγελμά μου, που είναι τόσο ενδιαφέρον για αυτούς. Λάμπουν μετά τις επισκέψεις μου, όπως μου είπαν”.

Βέβαια, η ιδέα της, τράβηξε μεν την προσοχή, αλλά και την κριτική. Η Senyuk δέχθηκε επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από συντηρητικούς για το “ανήθικο επάγγελμά της” και για την “αντικειμενοποίηση του ρόλου της γυναίκας στον πόλεμο”. Άλλωστε, όπως αναφέρει το Politico, είναι παράνομο να κάνεις πορνογραφία στην Ουκρανία, γι’ αυτό η ίδια εργάζεται στο εξωτερικό.

Ο Anton Ivantsiv, πάντως, ο οποίος έχασε τα δύο του χέρια και το ένα πόδι του στον πόλεμο την υπερασπίστηκε: “Βοήθησε να εστιάσει την προσοχή στα προβλήματα των σοβαρά τραυματισμένων ανθρώπων. Οργάνωσε μια εκστρατεία δωρεών. Δυστυχώς, τα κρατικά προγράμματα δεν μπορούν να παρέχουν επαρκή βοήθεια. Η Yulia είναι Ουκρανή και πατριώτης”.

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr