13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΟμιλία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση

Ομιλία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στην εκδήλωση του Δήμου Κηφισιάς με θέμα την Κληρονομιά της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου κ. Νίνας – Ασπασίας Βλάχου, παρουσιάστηκε επίσης ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου από την Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου. 

Παρόντες ήταν επίσης ο Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομεά Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς και εκπρόσωποι του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού και του Αρχηγού ΓΕΝ.

Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε τη σημασία της εθνικής παλιγγενεσίας, ως εφαλτήριο για την άντληση παραδειγμάτων θάρρους, ηρωισμού και αυτοθυσίας κατά την ιστορική πορεία του ελληνισμού. Αναφέρθηκε στις αρετές που κληροδοτήθηκαν από τους Επαναστάτες στις νέες γενιές και κράτησαν ενωμένο το έθνος μας στις δύσκολες περιόδους. Παράλληλα, σημείωσε την ιστορικότητα της Κηφισιάς, καθώς από εκεί ξεκίνησε ο Ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πατρίδας. Επισήμανε ότι το μήνυμα του 1821 μεταφέρει αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ενισχύοντας την αποτρεπτική μας ισχύ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Μητροπολίτη Κηφισιάς και τα υπόλοιπα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου που δέχθηκαν επίθεση την προηγούμενη Τετάρτη, στη Μονή Πετράκη.