13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΦΕΔΡΟΙΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ου ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 2ου ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Στις 25 και 26 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της ΑΠΟΕΑ και διοργανωτές τους ΣΕΑΝ Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων το 2ο Πανθεσσαλικό Σχολείο Εφέδρων Αξιωματικών. στο Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στα Χάνια Πηλίου, με την συμμετοχή 32 Εφέδρων Αξιωματικών .

Το 2ο ΠΣΕΑ είχε σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Εφ. Αξκών, την καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ τους, την ηθική και πνευματική εξύψωσή τους καθώς και την βελτίωση της ετοιμότητάς τους, όπως προβλέπεται από το N. 1301/82 που ορίζει τους σκοπούς των ΣΕΑΝ.

Στην είσοδο υπήρχε συνεργείο κατατάξεως των Εφ. Αξκών το οποίο ήταν υπεύθυνο για την κατάταξη, ενημέρωση, τακτοποίηση στο χώρο των κοιτώνων εντός του Κατασκηνωτικού Κέντρου. Ο υπεύθυνος ιατρός διενήργησε όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους και όλοι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε Rapid Test για την νόσο covid-19 κατά την προσέλευσή τους.

Οι Εφ. Αξκοί  παρακολούθησαν θεωρητικά αντικείμενα και συμμετείχαν σε πρακτική εκπαίδευση τόσο ημέρας όσο και νύχτας.

 Στο Σχολείο συμμετείχαν ως ασκούμενοι Εφ. Αξκοί από ΣΕΑΝ  Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και ως εκπαιδευτές Εφ. Αξκοί από ΣΕΑΝ Αν. Αττικής, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Φλώρινας.

Στην τελετή λήξης του Σχολείου παρέστη ως εκπρόσωπος του Διοικητή της 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ /EU-OHQ, ο Διευθυντής Ά Κλάδου Ταξίαρχος Δημήτριος Βαλσαμίδης.Ο Δντής παρακολούθησε μέρος της εκπαίδευσης, χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και εν συνεχεία είχε γόνιμη συνομιλία με το Γεν. Γραμματέα της ΑΠΟΕΑ  και τους Προέδρους των ΣΕΑΝ. Με το πέρας του σχολείουεπέδωσε τις βεβαιώσεις συμμετοχής στους Εφέδρους Αξιωματικούς.

Στο 2ο ΠΣΕΑ συμμετείχαν επίσης, ο Γεν. Γραμματέας της ΑΠΟΕΑ κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος οι πρόεδροι των ΣΕΑΝ Καρδίτσας κ. Ι. Ντενησιώτης, Λάρισας κ. Μ. Φωκάς, Μαγνησίας κ. Κ. Καραδήμας, Τρικάλων κ. Γ. Ράπτης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΑΝ Φλώρινας κ. Δ. Κωνσταντινίδης και το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Ανατ. Αττικής κ. Δ. Φάκος.

Θερμά συγχαρητήρια  στους εκπαιδευτές οι οποίοι παρουσίασαν ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως και στο ΣΕΑΝ Μαγνησίας που ανέλαβε και διεκπεραίωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την δύσκολη αποστολή της ΔΜ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, το προσκοπικό καταφύγιο «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του και την ΕΟΔΥΑ για την επίδειξη υλικών και τεχνικών για την αντιμετώπιση τραυμάτων μάχης και μαζικών αιμορραγιών.

Ο Αρχηγός του 2ου ΠΣΕΑ Εφ. Τχης (ΠΖ) κ. Κ. Καραδήμας και το επιτελείο του, καθώς και όλοι οι συνδιοργανωτές ΣΕΑΝ της Θεσσαλίας, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες για την συνέπεια, την άψογη συμπεριφορά και το ήθος του εφέδρου αξιωματικού που επέδειξαν καθ΄όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού διημέρου.Το όραμα υπάρχει. Η μαγιά έχει δημιουργηθεί. Αναμένουμε ένα εξαιρετικό 3ο ΠΣΕΑ το 2023.