13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΟι Λαρισαίοι μαχητές της πρώτης γραμμής του Έβρου

Οι Λαρισαίοι μαχητές της πρώτης γραμμής του Έβρου

Του Ηλία Προύφα

Θεωρείται από τις πιο μάχιμες διμοιρίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που βρίσκονται και επιχειρούν στον ακριτικό Έβρο.

Αναφερόμαστε στην επίλεκτη μονάδα στελεχών της ΕΛΑΣ, από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λάρισας, που φυλάει Θερμοπύλες, στην πρώτη γραμμή των συνόρων.

Άριστα εκπαιδευμένοι και άρτια εξοπλισμένοι και οργανωμένοι, τους έχει ανατεθεί ως φύλαξη και περιπολία, το κρισιμότερο σημείο του ποταμού Έβρου.

Πρόκειται για την περιοχή ”Μελισσοκομείο”, ”Τσιρώζη”, ή αλλιώς ”Κτήμα Μιχαηλίδη”, όπου πριν δύο περίπου εβδομάδες σημειώθηκαν τα γνωστά επεισόδια με τους Τούρκους στρατιωτικούς, που μπορεί να επιχείρησαν, αλλά ποτέ δεν μπόρεσαν να πατήσουν το πόδι τους εντός Ελληνικού εδάφους.

Καθημερινά τα επίλεκτα στελέχη του Θεσσαλικού κάμπου, ”οργώνουν” στην κυριολεξία τις παρέβριες περιοχές, τις οποίες έχουν καταστήσει ως τα καλύτερα και πιο απόρθητα σημεία φύλαξης του Έβρου.

Με το φακό του kranosgr, τους συναντήσαμε σήμερα το μεσημέρι στις Φέρες, λίγο πριν τη Ζώνη Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), όπου μέσα στην καλοκαιρινή ζέστη του Έβρου, ετοιμαζόταν για περιπολία.

Υψηλό ηθικό και σύνορα ατσάλι από τους Λαρισαίους Αστυνομικούς, οι οποίοι έχοντας μαζί τους την Ελληνική Σημαία, κρατάνε μαζί με τους συναδέλφους τους και τα στελέχη των ΕΔ, τον Έβρο όρθιο!

Διμοιρία ΕΛΑΣ Λάρισας: ”Οπουδήποτε, οποτεδήποτε μαχόμενοι”

Δείτε αποκλειστικές φωτό:

Ò
Ò
Ò
Ò
Ò
Ò
Ò
Ò