13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘΡΗΣΚΕΙΑΟι Καλλικέλαδοι οπλίτες του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ'ΣΣ

Οι Καλλικέλαδοι οπλίτες του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ’ΣΣ

Με όμορφες φωνές και ψαλμωδίες γέμισαν τα αυτιά και οι ψυχές όσον εκκλησιάστηκαν αυτή την περίοδο και συγκεκριμένα κατά την εορτή των Ταξιαρχών και του Αγίου Νεκταρίου στο Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, του Γ’ΣΣ.

Νέοι οπλίτες κόσμησαν και θα κοσμούν στη συνέχεια το αναλόγιο του Ιερού Ναού υπό την διεύθυνση του λαμπαδαρίου Αναστασίου Σίδερη. Βρέθηκαν εκεί μετά από εισήγηση του στρατιωτικού Ιερέως του Γ’ΣΣ Πρωτοπρεσβύτερου Ανχη (ΣΙ) Ιωάννη Καραγιάννη, ώστε να συμβάλουν στην καθημερινή λειτουργία του Ιερού Ναού και στην λειτουργική του ζωή μέσα από της ακολουθίες που τελούνται σύμφωνα με το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ειδικά την περίοδο της τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων που ξεκίνησε σήμερα.

Το αμείωτο ενδιαφέρον τόσο του στρατιωτικού Ιερέα αλλά και του εκάστοτε στρατηγού Δκτη του Γ ΣΣ, πόσο μάλλον του τωρινού Δκτη Στργού Σωτήριου Κωστάκογλου αλλά και μετά την εξωτερική και όχι μόνο ανάπλαση (τοποθέτηση σύγχρονων κλιματιστικών),με τη βοήθεια και το αμέριστο ενδιαφέρον του Γ.Γ του ΥΠΕΘΑ Αντωνίου Οικονόμου, έχουν κάνει το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κέντρο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για τους πολίτες της.

Ο Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κατά την χειμερινή περίοδο είναι καθημερινά ανοιχτός από 07:00π.μ έως 18:30μ.μ