13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟι ενέργειες για δικαιοσύνη των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, οι εγκλωβισμένοι του...

Οι ενέργειες για δικαιοσύνη των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, οι εγκλωβισμένοι του Έβρου και οι ”εγκλωβισμένοι” στη Θεσσαλονίκη και πέραν της δεκαετίας

Του Ηλία Προύφα

Όπως μαθαίνουμε στο kranosgr, πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε και πολύ σωστά μια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ, σχετικά με μεταθέσεις χαμηλόβαθμων στελεχών που υπηρετούν στην παραμεθόριο, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως ”εγκλωβισμένοι”, αφού έχουν ξεπεράσει τη δεκαετία και σύμφωνα με την υπηρεσία θα πρέπει να επιστρέψουν στο εσωτερικό. Μάλιστα οι θέσεις τους θα πρέπει να καλυφθούν από αντίστοιχα στελέχη του εσωτερικού.

Η διαταγή ήρθε την ώρα που ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε εντολή να μετατεθούν οι νέοι ΕΠΟΠ στον Έβρο και σε Νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να επιστρέψουν στο εσωτερικό, οικογενειάρχες εγκλωβισμένοι στρατιωτικοί πέραν της δεκαετίας, αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Αυτή είναι η μία πλευρά, οι εγκλωβισμένοι χωρίς εισαγωγικά και οι σωστές – δίκαιες ενέργειες των ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ, για απόδοση δικαιοσύνης.

Στην αντίπερα όχθη τώρα η καλύτερα εντεύθεν του ποταμού Νέστου, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία στελεχών οι εγκλωβισμένοι με πολλά εισαγωγικά, οι οποίοι παραμένουν στη συμπρωτεύουσα και πέραν της δεκαετίας.

Μην πάει το μυαλό σας σε ειδικές κατηγορίες, απλά στελέχη είναι όπως ακούμε, όπως και οι εγκλωβισμένοι συνάδελφοί τους στον Έβρο, απλά – άγνωστο γιατί- έχουν μείνει ξεχασμένοι από τις μεταθέσεις, στη Θεσσαλονίκη, όπως και οι χωρίς εισαγωγικά συνάδελφοί τους, στον Έβρο.

Στη συμπρωτεύουσα λοιπόν, ξεκίνησε πάλι μια γκρίνια ανάμεσα σε ”χακί” παρέες, σχετικά με τη μεταχείριση ορισμένων, οι οποίοι και παραμένοντες στη Θεσσαλονίκη είναι αλλά δεν τους ”αρέσει” και η μονάδα, θέλοντας κάτι σε γραφείο.

Θα επανέλθουμε…