13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟι εγκλωβισμένοι ΕΠΟΠ του Έβρου και των Νησιών και τα ερωτήματα στελεχών

Οι εγκλωβισμένοι ΕΠΟΠ του Έβρου και των Νησιών και τα ερωτήματα στελεχών

Του Ηλία Προύφα

Προχθές σχολιάζοντας τις ενέργειες των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και Χαράλαμπου Λαλούση, για απόδοση δικαιοσύνης στις μεταθέσεις, αναφερθήκαμε στη διαταγή του ΓΕΣ, για επιστροφή στελεχών από τον Έβρο και τα Νησιά του Αιγαίου με μακροχρόνια παραμονή και την αντικατάστασή τους από στελέχη που βρίσκονται στο εσωτερικό.

Μάλιστα μιλήσαμε για εγκλωβισμένους χωρίς εισαγωγικά και…εγκλωβισμένους με πολλά εισαγωγικά, οι οποίοι ενώ δεν ανήκουν σε καμία ειδική κατηγορία αμετάθετου, έχουν μακροχρόνια παραμονή σε μεγάλες πόλεις του εσωτερικού, όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Αθήνα και μικρότερες όπως τα Τρίκαλα κλπ.

Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι η διαταγή του ΓΕΣ, που κυκλοφόρησε πριν δύο εβδομάδες και αναφέρεται σε εγκλωβισμένους Επαγγελματίες Οπλίτες του Έβρου και των Νησιών, οι οποίοι παραμένουν στα σύνορα πέραν της δεκαετίας και χωρίς να είναι δική τους επιθυμία.

Πρόθεση λοιπόν του ΓΕΣ και πολύ σωστά είναι αυτά τα στελέχη στις επόμενες μεταθέσεις να αντικατασταθούν, από συναδέλφους τους από το εσωτερικό.

Με αφορμή τα παραπάνω δημοσιεύματα του kranosgr, δεχθήκαμε αρκετά ερωτήματα στρατιωτικών οι οποίοι αναφέρουν τα εξής:

Γιατί υπάρχουν στελέχη που όπως παραδέχεται η υπηρεσία παραμένουν χωρίς να είναι δική τους επιθυμία στα σύνορα πέραν της δεκαετίας;

Γιατί υπάρχουν στελέχη και όχι μόνο ΕΠΟΠ, που παραμένουν στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κλπ πέραν της δεκαετίας, χωρίς να ανήκουν σε κάποια ειδική κατηγορία, εξαντλώντας μάλιστα και τα ανώτατα όρια στις αποσπάσεις;

Προχθές αναφερθήκαμε στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, όπου ανάμεσα σε στρατιωτικούς υπάρχει ένα αίσθημα αδικίας. Το ίδιο ισχύει για την Αθήνα και για άλλες πόλεις και όχι μόνο στην κατηγορία Επαγγελματιών Οπλιτών.

Η διαταγή του ΓΕΣ την παραμονή των Χριστουγέννων, είναι ξεκάθαρη και τονίζει ότι, ”η αντικατάσταση των ΕΠΟΠ θα γίνει υποχρεωτικά από στελέχη που υπηρετούν στο εσωτερικό”, κάτι που τα στελέχη περιμένουν να το δουν να γίνεται πράξη, ως απόδοση δικαιοσύνης.