13.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι δηλώσεις Ερντογάν για τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ο Τουρκικός Στόλος, η Ελληνική...

Οι δηλώσεις Ερντογάν για τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ο Τουρκικός Στόλος, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Στρατηγός Κωστάκογλου

Σε επιτηρητικά φυλάκια του Αιγαίου μετά τις δηλώσεις Ερντογάν και τις ασκήσεις του Τουρκικού στόλου ο ΑΣΔΕΝαρχης Στρατηγός Κωστάκογλου

Του Ηλία Προύφα

Σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του Αιγαίου περιοδεύει από χθες ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου. Είναι η τρίτη φορά σε λίγες ημέρες που ο Στρατηγός του Αιγαίου, βρίσκεται σε ακριτικό νησί.

Η πρώτη επίσκεψη έγινε ανήμερα του νέου έτους με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια, ακολούθησε με τον ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ η τρίτη επίσκεψη που έχει ιδιαίτερη σημασία πραγματοποιείται από χθες όταν μετά τα δημοσιεύματα για ασκήσεις του τουρκικού στόλου και τις δηλώσεις Ερντογάν για υπεράσπιση της ”Γαλάζιας Πατρίδας”, ο Στρατηγός Κωστάκογλου, βρέθηκε σε μικρονήσους και φυλάκια.

Η κυβέρνηση μπορεί να είναι υπερ του ειρηνικού διαλόγου με την Τουρκία, αλλά δεν απεμπολεί, όπως το έχει αποδείξει, σε καμία περίπτωση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, βάζοντας κόκκινες γραμμές…

Το μήνυμα με την επίσκεψη Κωστάκογλου, έχει τη σημασία του….

Όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως δημοσίευσαν τοπικές ιστοσελίδες της Χίου,

Με το Δήμαρχο Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή συναντήθηκε σήμερα ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος κ. Σωτήριος Κωστάκογλου, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Χαράλαμπο Αμπατζίδη.

Κατά της διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νησί και πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.