13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟι Αξιωματικοί ΣΑΝ μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα στρατιωτικά καθήκοντα!

Οι Αξιωματικοί ΣΑΝ μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλα τα στρατιωτικά καθήκοντα!

Του Ηλία Προύφα

Μόνο θετικά σχολιάστηκε σε στρατιωτικούς κύκλους το γεγονός ότι, στην αποστολή του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, συμμετείχε και Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, απόφοιτος της ΣΑΝ.

Τα στελέχη ΥΝ, τελειώνουν Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή και παράλληλα Πανεπιστήμιο Νοσηλευτικής. Με την αποφοίτησή τους λαμβάνουν δύο πτυχία (Αξιωματικού και Νοσηλευτικής), εγγράφονται στον ΕΝΕ και παίρνουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος από τις περιφερειακές ενότητες.

Η πλειοψηφία των Αξιωματικών Νοσηλευτικής, είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων, απόφοιτοι σχολών διοίκησης επιτελών και της ΑΔΙΣΠΟ.

Αρκετοί από αυτούς διδάσκουν σε πανεπιστήμια, ενώ πολλοί, έχουν διαπρέψει σε επιτελικές θέσεις του ΝΑΤΟ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, γι’ αυτό και μπορούν να καλύψουν επιτελικές θέσεις.

Να θυμίσουμε ότι πρώτη η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, είχε αναδείξει το ρόλο των Αξιωματικών Νοσηλευτικής, τοποθετώντας στο επιτελείο της ως ΑΝΥΕΘΑ, την τότε πλωτάρχη Μπέτυ Πουλή, η οποία μέχρι και σήμερα διαπρέπει στρατιωτικά, όχι μόνο στο αντικείμενό της ως ΥΝ.

Αυτές τις ημέρες, όπως είδαμε στις φωτό, μία άλλη εξαίρετη Αξιωματικός του ΠΝ, απόφοιτη της ΣΑΝ, η Πλοίαρχος Μαριάννα Γκίκα, συμμετέχει ως επιτελής και πολύ σωστά, στην υπουργική αποστολή στις ΗΠΑ.

Οι Αξιωματικοί Νοσηλευτικής μπορούν να ανταποκριθούν άριστα, σε διοικητικά, στρατιωτικά, επιτελικά καθήκοντα!