13.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω Covid

Οικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω Covid

Ως έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, το ΓΕΕΘΑ θα χορηγήσει αριθμό ημερών εκτός έδρας ως μία ελάχιστη επιβράβευση

Τις τελευταίες ημέρες, τα μαθηματικά της πανδημίας του κορωνοϊού σοκάρουν. Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα, έχασαν την ζωή τους 60 άνθρωποι και ο αριθμός των διασωληνωμένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανήλθε στους 480, αριθμό που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση που προκαλεί η νόσος Covid-19.

Εκτός από τους ακάματους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, τα νοσηλευτικά ιδρύματα αναφοράς για τον κορωνοϊό, προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19 καταβάλλει και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Παρά το γεγονός ότι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνονται επίσημα στοιχεία του αριθμού των ασθενών με Covid-19 στις τάξεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, οι νοσούντες με κορωνοϊό στις ένοπλες δυνάμεις υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες.

Το προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείωνγιατροίνοσηλεύτριεςνοσηλευτές και λοιποί εργαζόμενοι, υπερβάλλουν εαυτούς για την περίθαλψη των ασθενών. Πριν από λίγο, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε η χορήγηση αριθμού εκτός έδρας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ως μία κίνηση ελάχιστης επιβράβευσης για τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν την μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Ο ακριβής αριθμός των ημερών εκτός έδρας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, κάτι που αναμένεται τις επόμενες ώρες και ημέρες και θα συνεπάγεται μια μικρή οικονομική επιβράβευση για τους ανθρώπους που νυχθημερόν προσπαθούν να κρατήσουν όρθια και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr