13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟικονομική Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών 2021

Οικονομική Αποζημίωση Εκτέλεσης Υπηρεσιών Αργιών 2021

Σας γνωρίζουμε και σύμφωνα με το (α) σχετικό, ότι προβλέπεται η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης του προσωπικού που εκτέλεσαν υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές, καθώς και τις επίσημες κατά τόπους αργίες.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου έχει αναδείξει το θέμα πολλάκις φορές σύμφωνα με τα (β),(γ),(δ) και (ε)σχετικά και είδαμε με ιδαίτερο προβληματισμό και δυσαρέσκεια ότι η πληρωμή 24ωρων υπηρεσίων αργιών του προσωπικού δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου για όλο το έτος του 2018,και για το έτος 2021έως τον Οκτώβριο του 2021σύμφωνα με τα όσα ορίζει το (α) όμοιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το έτος 2019-2020και το πρόβλημα επιλύθηκε μετάαπό έγγραφα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου(ΕΣΠΕΕΡ)και τις καταθέσεις σχετικών Ερωτήσεων στη Βουλή με Αρ. Πρωτ.:6645/ από το22-03-2019 από τον Βουλευτή Ν.Δ Δωδεκανήσου , κ. Μάνου Κόνσολα ,επίσης,με Αρ. Πρωτ.: 6980/01/06/2020 από τον Πρόεδρο Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο Κυριάκο και Βουλευτή Ελληνικής Λύσης κ. Αντωνίου Μυλωνάκη με Αρ. Πρωτ.:7786/05-07-2021.

Ωστόσο όμως η παραπάνω καταβολή αποζημίωσης του προσωπικού του ΣΞ,θα έπρεπε να είχε διατεθεί και για όλα τα έτη, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί εάν έχουν γίβει ενέργειες,βέβαια σεβόμαστε την προσπάθεια του κ. Υ.ΕΘ.Α.για την ενίσχυση ου προυπολογισμού του Γ.Ε.Σ. με την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης που υλοποιήθηκε τον μήνα Αύγουστο που μας πέρασε.

Για ακόμη μία φορά το προσωπικό του Σ.Ξ. υφίσταται άλλη μία κατάφορη αδικία έναντι της Π.Α. και του Π.Ν. που αφορά την καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης 24ώρων υπηρεσιών αργιών.Για να ανταπεξέλθουν τα στελέχη σε όλο αυτό το πλέγμα των υποχρεώσεων εκτελούν αρκετές υπηρεσίες ανά μήνα μακριά από τις οικογένειες τους και εργάζονταιπέραν τπυ προγράμματος ωρών υπηρεσίας και εκπαίδευσης, επίσης σε ημέρες Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα.Αντί η Κυβέρνηση να ανταμείψει τα στέλεχη για τις ατελείωτες υπηρεσίες που προσφέρουν στην Πατρίδα,αδυνατεί για ακόμη μία φορά να καταβάλλειτις αποζημιώσεις των 24ώρων υπηρεσιών που εκτελούνται του Σ.Ξ.

Ευελπιστούμε να εισακουστούμε στο εν λόγω σοβαρό θέμα και να δοθεί άμεσα λύση ώστε,να ξεκινήσει και πάλι η πληρωμή 24ώρων υπηρεσιών αργιών του έτους 2021 και να λάβουν αναδρομικά του έτους 2018.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου παραμένει πιστή στην διάθεση των συναδέλφων,ώστε να αναδείξει κάθε πρόβλημα και αδικία για να προβεί σε κάθε διεκδίκηση και επίλυση υπέρ του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρακαλούμε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.)όπου κοινοποιείται το παρόν έγγραφο να προβεί στις όποιες ενέργειες για την διόρθωση αδικίας και διαχωρισμού που υφίσταται το Στρατιωτικό προσωπικό του Σ.Ξ. έναντι του Π.Ν. και Π.Α.

                                                                                                            Με εκτίμηση

                                                                                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                                                                               Ο                                            Ο

                                                                                        Πρόεδρος                           Γενικός Γραμματέας

                                                                               Αντωνόπουλος Νίκόλαος               Κεφαλάς Ανέστης

                                                                                      Επχιας(ΠΖ)                                  Ανθστης(Ο)

                                                                               Τηλ.:6971601974                          Τηλ.:6977422225