13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟΒΑ προς ΥΕΘΑ - Μην μας ωθείτε στην ανεργία

ΟΒΑ προς ΥΕΘΑ – Μην μας ωθείτε στην ανεργία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΕΣ

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 1806 Πίνακας Αποδεκτών Αθήνα, 07 Δεκεμβρίου 2020

Συνημμένα: Η σχετική

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

ΣΧΕΤ : Η από 07.12.2020 Επιστολή ΟΒΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, τη σχετική επιστολή απόγνωσης, απογοήτευσης και δυσαρέσκειας Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) και παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και ως μια ύστατη παράκληση τις ενέργειές σας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό ΕΠ.ΟΠ. όλων των Ο.Β.Α. ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠρόεδροςΤσουκαράκης ΑνέστηςΣυνταγματάρχης (ΣΔΓ)6974365800Ο Γεν. ΓραμματέαςΚατσανεβάκης ΙωάννηςΕπισμηναγός (ΥΑΔ)6983503514

Πίνακας Αποδεκτών

Πίνακας για ενέργεια

ΥΕΘΑ

Πίνακας για πληροφορία

ΥΦΕΘΑ

Βουλευτές της ΒτΕ

Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ

ΠΟΕΣ

Περιφερειακές ενώσεις – μέλη μας (για την ενημέρωση των μελών τους)

Περιφερειακές ενώσεις στρατιωτικών (για την ενημέρωση των μελών τους)

Στρατιωτικοί συντάκτες
…………..

Προς: Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Από: Αντιπροσωπεία ΟΒΑ Ελλάδος

Ημερομηνία: 07/12/2020

Θέμα: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης και Επανακατάταξης

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε.

Με τα λύπης μας σας γνωστοποιούμε ότι το σύνολο των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης είναι απογοητευμένο και δυσαρεστημένο τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τη στρατιωτική καθώς αισθάνονται παρατημένοι και προσωπικό β’ διαλογής.Σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσιάζεται ο θεσμός των ΟΒΑ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ.Πιο συγκεκριμένα,ενώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η πολιτική ηγεσία αφήνει να διαρρεύσει ότι δουλεύει πάνω σε ένα νέο και δίκαιο μοντέλο δόμησης των ενόπλων δυνάμεων όπου ο θεσμός των ΟΒΑ θα είναι η προετοιμασία για την μετάβαση τους στον θεσμό των ΕΠΟΠ με υψηλή μοριοδότηση σε αναλογία με τα χρόνια εμπειρίας τους στις ένοπλες δυνάμεις,στην πραγματικότητα φτιάχνει ένα μοντέλο συμβασιούχων ορισμένου χρόνου,που με εξαίρεση έναν πραγματικά ελάχιστο αριθμό ΟΒΑ που θα μεταβεί στον θεσμό των ΕΠΟΠ,οι υπόλοιποι θα απολύονται από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων και ακολούθως θα οδηγούνται στην ανεργία ακόμα κι αν πρόκειται για έτοιμα στελέχη πλήρως ικανά για όλες τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω,το σύνολο των οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και επανακατάταξης οδηγείται είτε στην παραίτηση είτε μετά τη λήξη της θητείας τους στην ανεργία.Για το λόγο αυτό καλούμε την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να εξετάσει πιο σχολαστικά το θέμα της παραμονής των ΟΒΑ στο στράτευμα μέσω του επερχόμενου διαγωνισμού εφόσον πληρούν τα απαραίτητα προσόντα ένταξης τους σε αυτόν.

Με εκτίμηση,

ΟΒΑ Ελλάδος