13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΞύλο στους Καταδρομείς στην ΕΦ: Πάει στον ΓΕ η υπόθεση/Τι έδειξε...

Ξύλο στους Καταδρομείς στην ΕΦ: Πάει στον ΓΕ η υπόθεση/Τι έδειξε η έρευνα

Η ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας

Το Υπουργείο Άμυνας, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση αναφορικά με το περιστατικό που συνέβηκε σε Στρατόπεδο της Διοίκησης Καταδρομών κατά την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2020.

Για το περιστατικό, έχουν ήδη επιβληθεί πειθαρχικές ποινές, σύμφωνα με το πόρισμα της διενεργηθείσας ανάκρισης. Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στην Γενική Εισαγγελία  με βάση τις διατάξεις του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, για περαιτέρω χειρισμό του θέματος καθότι από το πόρισμα διαφαίνεται πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Υπενθυμίζουμε, ότι το επεισόδιο διαδραματίστηκε τον Απρίλιο εν μέσω πανδημίας χωρίς προστατευτικά μέτρα.

Μάλιστα το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνει «παλιούς» καταδρομείς της 33ης Μοίρας της Κύπρου να ρίχνουν μπουνιές στο στομάχι νεοσυλλέκτων ως «καψόνι». 

Ακόμη, στο ίδιο βίντεο, οι νεοσύλλεκτοι ρίχνονται σε ένα στρώμα όπου και τους χτυπούν με κλωτσιές. Άλλες μαρτυρίες μιλούν για «πνίξιμο» στον νιπτήρα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος διέταξε έρευνα, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προέκυψαναπό την υπόθεση, οι στρατιώτες που δέχτηκαν τα καψόνια, φέρονται να συμμετείχαν οικειοθελώς στην οπτικογράφηση.

Μάλιστα, στο τέλος του  η όλη ιστορία παρουσιάζεται ως παραγωγή και μάλιστα καταγράφονται και τα ψευδώνυμα συμμετεχόντων. Κάποιοι από αυτούς στρέφονται προς αυτόν που τους βιντεογραφεί.

ΠΗΓΗ: https://www.offsite.com.cy