13.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΞανά κλειστή η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης λόγω μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού

Ξανά κλειστή η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης λόγω μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού

Του Ηλία Προύφα

Κλειστή και για μία εβδομάδα θα παραμείνει από αύριο Σάββατο, η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, μετά τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού, σε στελέχη και οπλίτες.

Ήδη κλιμάκιο του 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, όπως και το καλοκαίρι, έχει μεταβεί στο χώρο, όπου γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο προσωπικό. Παράλληλα συνεργείο απολύμανσης ψεκάζει όλους τους ορόφους καθώς και τα μαγειρεία στο υπόγειο.

Αυτό που ανησυχεί είναι ότι στο χώρο της ΛΑΦ, λειτουργούν και ξενώνες οι οποίοι αυτές τις ημέρες είχαν πληρότητα, ενώ στο κτίριο βρίσκεται καθημερινά και ο Στρατηγός Διοικητής του Γ’ΣΣ, Σωτήριος Κωστάκογλου, ο οποίος έχει μπει σε προληπτική καραντίνα, αφού το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε ήταν ο σεβριτόρος ανωτάτων, Επιλοχίας Αντώνης Κουφόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης.

Να θυμίσουμε ότι και το περασμένο καλοκαίρι, η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, είχε και πάλι κλείσει μετά από μαζικά κρούσματα κορονοϊού.

Όσον αφορά τους ειδικούς, σε ποσοστό 75%, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, έχει επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη η μετάλλαξη Omicron 2 του κορωνοϊού, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Η παραπάνω έρευνα δεν αφορά τη ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, το προσωπικό, το στρατηγό διοικητή του Γ’ΣΣ και το σερβιτόρο ανωτάτων, οι οποίοι έπεσαν ”θύματα”, του καθιερωμένου πρωταπριλιάτικου δημοσιογραφικού αστείου, που είθισται κάθε χρόνο να δημοσιεύεται.

Η ΛΑΦ Θεσσαλονίκης, χαίρει άκρας υγείας και περιμένει τους πελάτες της που καθημερινά όλο και περισσότερο αυξάνουν.

Καλή Πρωταπριλιά με προσοχή!