13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝ. Παναγιωτόπουλος: ''Πολλαπλασιαστής ισχύος το προσωπικό των ΕΔ''

Ν. Παναγιωτόπουλος: ”Πολλαπλασιαστής ισχύος το προσωπικό των ΕΔ”

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα  Κυριακή 23 Μαΐου 2021, ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 80 ετών από τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποιούνται στα Χανιά. Τον Υπουργό συνοδεύει στην Κρήτη ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρωί, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Χανίων τη Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στέλιος Αρναουτάκης, οι βουλευτές Χανίων κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης, Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, αιρετοί της Αυτοδιοικήσεως πρώτου και δευτέρου βαθμού, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και αξιωματούχοι ξένων χωρών.

Ακολούθως, ο Υπουργός μετέβη στον παλαιό λιμένα των Χανίων όπου πραγματοποιήθηκε παρέλαση σημαιοφόρων από τους παραδοσιακούς συλλόγους της πόλεως.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε τα εξής:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βρισκόμαστε εδώ στα Χανιά ευκαιρία του εορτασμού της 80ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, ενός γεγονότος θα έλεγα ιδιαίτερα αξιοσημείωτου για την πρώτη φάση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο βέβαια ως στρατιωτικό γεγονός έχει τη δική του αξία.

Η μεγάλη αξία που έχει για εμάς τους Έλληνες είναι ότι αποτελεί αφορμή να γιορτάσουμε την κρητική ψυχή και να αναλογιστούμε, όπως είχε πει και ο Νίκος Καζαντζάκης, το αίσθημα της ευθύνης είναι σε εμάς τους άρχοντες του τόπου, η ανάγκη να φανούμε αντάξιοι αυτής της ψυχής. Είναι ένα μήνυμα απολύτως διαχρονικό και εντελώς επίκαιρο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είμαστε αξιόμαχοι;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά και είμαστε αξιόμαχοι, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για αυτό. Πάντα ήμασταν αξιόμαχοι, απλά η προσπάθεια που συνεχίζεται και εξελίσσεται και αποδίδει καρπούς είναι να καταστούμε ακόμα περισσότερο αξιόμαχοι.

Δεν έχει να κάνει μόνο με αγορές καινούριων εξοπλιστικών συστημάτων ή την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων που είναι αρκετά, αλλά και με παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που άλλωστε αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά, τον πολλαπλασιαστή ισχύος όπως λέμε. Έχουμε κάνει αρκετά προς τις κατευθύνσεις αυτές μέσα σε δύο χρόνια.

Η δουλειά και το καθήκον για τη χώρα μας, σαν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τις εντολές και την έγκριση του Πρωθυπουργού, είναι να πράξουμε τα δέοντα ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους, όπως ξέρουν και μπορούν.

Και ευκαιρία είναι σήμερα να διαβεβαιώσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως ικανές να αρθούν στο ύψος της περίστασης και να διασφαλίσουν στο ακέραιο και στο απόλυτο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και στην καρδιά του λαού είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι διότι ο λαός αντιλαμβάνεται και σε καιρό ειρήνης την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες δραστηριότητες που είναι υποστηρικτικές προς την κοινωνία, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, το έργο επικούρησης και βοήθειας σε επίπεδο διακομιδών ασθενών, στην υγειονομική κρίση όπου ήταν πολύ έντονη η εμπλοκή τους στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντοτε παρούσες. Επειδή είναι -όπως μου αρέσει να λέω- μια αποτελεσματική και καλοδουλεμένη μηχανή με αίσθηση καθήκοντος, απόλυτο εξοπλισμό και άρτια εκπαίδευση, γι’ αυτό παράγει έργο και φέρνει αποτέλεσμα. Αυτό έχει αντίκτυπο όσον αφορά την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού.

Απλά, όπως καταλάβατε άλλη μια φορά, δική μας δουλειά είναι να τους δώσουμε τα μέσα για να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους. Ξέρουν και μπορούν να την κάνουν.