13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝ. Αντωνόπουλος: Να δοθεί επιτέλους λύση για το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών!

Ν. Αντωνόπουλος: Να δοθεί επιτέλους λύση για το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών!

Δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των  επαγγελματικών οπλιτών γιατί   δεν έχει αντιμετωπιστεί το συνταξιοδοτικό τους παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση .

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα  μιλώντας στον Sky ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ρόδου κ. Νίκος Αντωνόπουλος.

Θύμισε στο ακροατήριο πως στις 10  Σεπτεμβρίου είχε συνομιλήσει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο  αλλά και τον υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά  για το συγκεκριμένο θέμα παρουσία του προέδρου της ΠΟΜΕΝΣ κ.Ρώτα .

« Τότε  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεσμεύθηκε πως  θα δοθεί λύση στο πρόβλημα που αφορά το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών  με νομοσχέδιο που ήταν να κατατεθεί  στις 15 Οκτωβρίου. Τελικά κατατέθηκε 15 Δεκεμβρίου. Διαπιστώσαμε όμως ότι στα 80 άρθρα του δεν γίνεται μνεία για το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών. Είχε δοθεί δέσμευση για λύση όμως.  Το θέμα είναι πως σε δύο χρόνια ο πρώτος επαγγελματίας οπλίτης φθάνει τα 50 έτη του και θα αποστρατευθεί χωρίς όμως  να μπορεί να λάβει σύνταξη.   Όπως έχει αναφερθεί θα λάβει τη σύνταξή του στα …60 έτη. Έχουμε  αναφέρει πολλές φορές ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι λάθος», είπε ο κ Αντωνόπουλος.

Θα  εκδοθεί όπως τόνισε και ανακοίνωση από την ΠΟΜΕΝΣ για να δοθεί μια εξήγηση για του λόγους που το συνταξιοδοτικό των επαγγελματιών οπλιτών δεν έχει περιληφθεί πρόσφατο  στο νομοσχέδιο .

«Θα θέσουμε ερωτήματα  για τους λόγους που η δέσμευση που μας έχει δοθεί αθετήθηκε. Το θέμα είναι σοβαρό και αφορά 20.000 επαγγελματίες οπλίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η ψυχολογία δεν είναι καλή στις τάξεις των συγκεκριμένων εργαζομένων. Λόγια δεν υπάρχουν. Μόνο αγώνας. Συνεχίζουμε  με στόχο έστω και τώρα να  γίνει μνεία στο νομοσχέδιο. Θέληση όμως υπάρχει; Επιθυμία για τη στήριξη των επαγγελματιών οπλιτών υπάρχει;», τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος.

Δυσαρέσκεια υπάρχει στις τάξεις των στρατιωτικών που έχουν εξαιρεθεί από το επίδομα που θα λάβουν οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί.

«Υπάρχει και άλλο κακό. Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την απασχόληση των στρατιωτικών τη νύχτα. Δεν έχουμε αποζημιωθεί ακόμη . Να πω ΄ότι εξαιρεί τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης από την πληρωμή της νυκτερινής αποζημίωσης. Στους ανθρώπους αυτούς δεν πληρώνει και το επίδομα παραμεθορίου και εξαιρεί την οκτάωρη νυκτερινή βάρδια. Εδώ χάνονται χρήματα», τόνισε.

Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε πως ηχηρή απάντηση σε όλα θα δώσει η ΠΟΜΕΝΣ. Το ίδιο θα κάνουν και οι οικογένειες των στρατιωτικών που θίγονται.