13.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝτάρια Ντούγκινα: Αυτή είναι η Ουκρανή που κατηγορεί η FSB για τη...

Ντάρια Ντούγκινα: Αυτή είναι η Ουκρανή που κατηγορεί η FSB για τη δολοφονία – Η Νατάλια Βοβκ [Βίντεο]

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) φέρεται να δείχνει τη γυναίκα που κατηγορείται ότι ανατίναξε την Ντάρια Ντούγκινα, κατά τη βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στη Μόσχα που συγκλόνισε τον κόσμο το Σάββατο.

Η γυναίκα έχει κατονομαστεί ως Νατάλια Βοβκ και αποκαλείται ως η “Ουκρανή δολοφόνος” από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, η Βοβκ νοίκιασε ένα διαμέρισμα στη Μόσχα κοντά στο σπίτι της Ντάρια Ντούγκινα, προκειμένου να “αποκτήσει πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της”. Η πληροφορία αυτή φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές ότι ο Αλεξάντερ Ντούγκιν ήταν ο αρχικός στόχος της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την FSB, η Βοβκ φαίνεται ότι διέφυγε στην Εσθονία μετά το περιστατικό.

Το βίντεο έχει κοινοποιηθεί πολλές φορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο δημοφιλής λογαριασμός The Real Fly στο Twitter έγραψε: “Η FSB ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ DARYA DUGIN, ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ”.

Το βίντεο δημοσίευσε και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Δείτε το βίντεο:

Το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Ria ανέφερε ότι η Νατάλια Βοβκ εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της. Η Βοβκ μαζί με την έφηβη κόρη της φέρονται να ακολούθησαν την Ντούγκινα στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και όταν η Ντούγκινα έφυγε από την εκδήλωση, η Βοβκ προφανώς εκτέλεσε μια ελεγχόμενη έκρηξη που ανατίναξε το SUV της Ντούγκινα.

Ο Max Seddon, επικεφαλής του γραφείου των Finacial Times στη Μόσχα έγραψε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο: “Πολλές περίεργες λεπτομέρειες σε αυτόν τον ισχυρισμό της FSB: Η Νατάλια Βοβκ προφανώς πραγματοποίησε αυτή την επαγγελματική βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο με τη 12χρονη κόρη της. Φέρεται να ακολούθησε την Ντούγκινα με ένα Mini Cooper με πινακίδες Καζακστάν, Ουκρανίας και Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Επίσης η FSB ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία στόχευσε την Ντούγκινα, μια σχετικά άγνωστη προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, και όχι τον πολύ πιο γνωστό πατέρα της – Ισχυρίζονται ότι έλυσαν αυτή την υπόθεση φοβερά γρήγορα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσες δολοφονίες αντιπάλων του Πούτιν είναι ακόμη ανεξιχνίαστες υποθέσεις”.

Ο Ben Rhodes του MSNBC έγραψε: “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εμπιστευτείς αυτή τη ρωσική “έρευνα” περισσότερο από ό,τι πρέπει να εμπιστευτείς οτιδήποτε λέει ο Πούτιν για την Ουκρανία”.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr