13.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

Του Ηλία Προύφα

Στις 5 το απόγευμα ξεκινά σήμερα στη διαρκή επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με θέμα «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η βελτίωση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η επίλυση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο εξορθολογισμός στρατολογικών διατάξεων και η αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής.
Για την εκπλήρωση του ως άνω σκοπού, λαμβάνονται μέτρα μέριμνας προσωπικού, ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής φύσης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επικαιροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής και αντιμετωπίζονται ειδικότερα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, με εισηγητές από την Νέα Δημοκρατία το Νίκο Μανωλάκο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Γεώργιο Τσίπρα.