13.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝΑΙ του Δένδια για άδεια σε ''χακί'' γονείς με τέκνα που δίνουν...

ΝΑΙ του Δένδια για άδεια σε ”χακί” γονείς με τέκνα που δίνουν εξετάσεις σε στρατιωτικές σχολές

Του Ηλία Προύφα

ΝΑΙ του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια, στην πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, για τη χορήγηση άδειας στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που τα παιδιά τους συμμετέχουν στις εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ακολουθώντας πιστά την πολιτική λήψης ευεργετικών μέτρων υπέρ των στελεχών και των οικογενειών τους, αποφάσισε την έγκριση 24ωρης και 48ωρης άδειας στο προσωπικό που τα τέκνα τους θα συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις για την επιλογή σπουδαστών σε ΑΣΕΙ-ΣΑΝ-ΣΑΣΣ-ΑΣΣΥ, έτους 2024-2025.

Ήταν κάτι που το είχε συζητήσει με τον ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, με τον οποίο έχουν άριστη συνεργασία και ταύτιση απόψεων, ειδικά στη μέριμνα προσωπικού, ζητώντας να βρεθεί τρόπος εξυπηρέτησης των γονέων.

Συγκεκριμένα 48ωρη άδεια θα λάβουν οι γονείς που τα παιδιά τους θα δώσουν εξετάσεις εκτός του τόπου κατοικίας τους, ενώ όσοι διαμένουν στην ίδια πόλη όπου διενεργούνται οι ΠΚΕ, θα λάβουν 24ωρη άδεια.

Σε περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι στρατιωτικοί ή πολιτικοί υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ, την άδεια θα λαμβάνει ο ένας από τους δύο.

Στο ΥΠΕΘΑ, ζούμε στην περίοδο της μέριμνας προσωπικού και δεν είναι υπερβολή.

Όπως γράψαμε προχθές στο kranosgr.com, έπεται και συνέχεια…