13.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝίκος Παναγιωτόπουλος: Το Στρατόπεδο στον Προβατώνα όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Το Στρατόπεδο στον Προβατώνα όχι μόνο δεν θα κλείσει, αλλά θα ενισχυθεί σημαντικά

Στην δέσμευση και διαβεβαίωση προς τους κατοίκους του Τυχερού και του Προβατώνα αλλά και στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας του Έβρου πως το Στρατόπεδο Προβατώνα δεν πρόκειται να κλείσει αλλά θα ενισχυθεί σημαντικά με έμψυχο δυναμικό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην κάμερα του ENA Channel. 

Παράλληλα τόνισε τους κατοίκους να μην ανησυχούν και να μην ακούν φήμες οι οποίες δεν ευσταθούν περί “λουκέτου” στο στρατόπεδο του Προβατώνα Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός υπογράμμισε τα εξής : 

“Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο παρουσία αντιπροσωπείας πολιτών και του Δημάρχου Σουφλίου αυτό που κατέστη σαφές πλέον είναι ότι όχι απλά δεν κλείνυον στρατόπεδα στον Έβρο και δεν αποδυναμώνεται η αμυντική του δομή αλλά αντιθέτως αυτή ενισχύεται. Μπορεί να καταργείται μία διοίκηση αλλά όλες οι μονάδες που υπάγονται σε αυτή και όλοι οι στρατεύσιμοι ενσωματώνονται σε παρακείμενους σχεδιασμούς. Και με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων και από την αύξηση της θητείας που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών από σχολές στον στρατό ξηράς, πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία. Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν, και στρατεύσιμοι και επαγγελματίες και αξιωματικοί. Επομένως όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται η δομή του στρατοπέδου αλλά αντιθέτως ενισχύεται σημαντικά”

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Θάσο.