13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝίκος Παναγιωτόπουλος: ''Δεν προβλέπεται υποχρεωτική μετάθεση - τοποθέτηση ''χακί'' συνδικαλιστών στο ΣΓ...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: ”Δεν προβλέπεται υποχρεωτική μετάθεση – τοποθέτηση ”χακί” συνδικαλιστών στο ΣΓ ΥΕΘΑ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ.Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Χρόνος διοίκησης-ειδικής υπηρεσίας των Προέδρων και των Γεν. Γραμματέων συνδικαλιστικών ενώσεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα: 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, για το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συναφώς, ελεύθερο πάσης αμφιβολίας τελεί το γεγονός ότι η πρόβλεψη περί αμεταθέτου, όπως περιλαμβάνεται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79), αφορά αποκλειστικά και μόνο τα μέλη της διοικήσεως των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του στρατιωτικού γραφείου του ΥΕΘΑ, δεν προβλέπεται, ούτε προκύπτει από την ισχύουσα διάταξη του άρθρου 30Γ του ν.1264/1982 (Α΄79) υποχρεωτική τοποθέτηση ή μετάθεση σε αυτό στελεχών μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων, για εξυπηρέτηση των αναγκών της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν, παρά μόνο υποχρέωση της Υπηρεσίας για παραχώρηση κατάλληλου χώρου προς διευκόλυνση της λειτουργίας των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Εν κατακλείδι, το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία για ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή της προεκτεθείσας διάταξης, με σκοπό τη βελτίωση της συνοχής του ισχύοντος νομικού πλαισίου, αλλά και την αποφυγή παρερμηνειών και ερωτημάτων ως προς την ορθή εφαρμογή του. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ