13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΝίκος Παναγιωτόπουλος: Ένας Υπουργός φιλικός στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ένας Υπουργός φιλικός στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Του Ηλία Προύφα

Ένας ΥΕΘΑ, φιλικός στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Τον τίτλο αυτό διεκδικεί επάξια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στον ένα χρόνο της θητείας του στο Πεντάγωνο, έχει αποδείξει περίτρανα τη στήριξή του και στα Άτομα με Αναπηρία.

Τελευταία ενέργειά του, η υπογραφή που έβαλε για τη διάθεση στελεχών, οδηγών του Στρατού Ξηράς και συνοδών σε λεωφορεία, ειδικών σχολείων για τη μεταφορά παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ξεκίνησε πέρυσι επί υπουργίας του και αποδείχθηκε σωτήριο για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, αφού έλυσε το πρόβλημα της μετακίνηση,ς έως ότου προσληφθεί εποχικό προσωπικό.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr, μετά την επίσπευση των διαδικασιών που ζήτησε από το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, κοινοποιήθηκε η διαταγή με τα ονόματα των στελεχών, τα οποία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα αναλάβουν δράση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι οδηγοί και οι συνοδοί τους, θα παραλάβουν και θα χρεωθούν τα σχολικά λεωφορεία, τα οποία αφού περάσουν από τεχνικό έλεγχο, θα ξεκινήσουν τη μεταφορά μαθητών με την Υπουργική συνδρομή στις 7 Σεπτεμβρίου.