13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΝέο ντελίριο Ερντογάν: "Είναι αστείο η Ελλάδα που πνίγεται σε μια κουταλιά...

Νέο ντελίριο Ερντογάν: “Είναι αστείο η Ελλάδα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία”

“Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα”, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα νέο ντελίριο επιθετικότητας κατά της Ελλάδας.

Μιλώντας ενώπιον των δικαστών με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς και αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την χώρα μας, λέγοντας: “Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη“.

Στο κλίμα της γνωστής τα τελευταία εικοσιτετράωρα ρητορικής του, ο Τούργος πρόσδρος έστρεψε τα βέλη του και κατά της Γαλλίας λέγοντας ότι “η προσπάθεια κάποιων να εμποδίσουν την Τουρκία να πάρει το μερίδιό της από τα πλούτη της Μεσογείου που είναι δικαίωμα κάθε χώρας που βρέχεται από αυτήν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχρονης αποικιοκρατίας”. Και συμπλήρωσε: “Τα λόγια που ακούγονται από πολιτικούς και διπλωμάτες δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις βαρβαρότητες που χωρών που θεωρούν ότι είναι σπουδαίες, δυνατές, πλούσιες και ανίκητες”.

“Δεν θα μας σταματήσουν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο”

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: “Η Τουρκία ως εκπρόσωπος των κοινών επιθυμιών της ανθρωπότητας φέρνει σε κάθε διεθνή σκηνή το αίτημα για ανθρώπινα δικαιώματα και δικαιοσύνη. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η επιδίωξη των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. Είναι άδικο για την Τουρκία να μη λαμβάνεται υπόψη το τεράστιο μέγεθός της των 780 χιλιομέτρων και να φυλακίζεται στις ακτές της εξαιτίας ενός νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η προσπάθεια να αποκτήσεις τον πλούτο της Μεσογείου με κάθε τρόπο, το οποίο είναι δικαίωμα της κάθε χώρας στην περιοχή, είναι ένα παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας. Κουραστήκαμε από αυτό το σκοτεινό παιχνίδι. Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτή την αφύπνιση της δικαιοσύνης. Άρχισαν να το σκάνε πια με τρόπο κωμικό.

Το να ρίχνεις μπροστά ένα κράτος, που ούτε τον εαυτό του μπορεί να βοηθήσει, απέναντι σε μία χώρα με περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ, όπως η Τουρκία και να προσπαθείς να την κάνεις δόλωμα γίνεται όλο και πιο αστείο. Δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν αυτήν την άνοδο. Δεν γνωρίζουμε καμία δύναμη που θα απομακρύνει ένα έθνος από το δρόμο του, ο οποίος ξεκινά με τον τουρκικό εθνικό ύμνο, που λέει “μην φοβάστε”, και τελειώνει με “είναι δικαίωμα του έθνους μου να λατρεύει την ανεξαρτησία””.

Νέα τουρκική Navtex και προκλητικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ για “δικαίωμα επέμβασης” στο Καστελόριζο

Νέα Navtex που εξέδωσε η Αγκυρα για έρευνες του Oruc Reis έως τις 12 Σεπτεμβρίου, αυτή τη φορά βορειότερα και πιο κοντά στο Καστελόριζο. Η νέα NAVTEX με την οποία παρατείνονται οι έρευνες του τουρκικού ερευνητικού, αφορά τη χρονική περίοδο 2 Σεπτεμβρίου με 12 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε όπως και οι προηγούμενες από τον σταθμό της Αττάλειας.

Οι τελευταίες ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης συνοδεύονται και από ένα εθνικιστικό παραλήρημα από τον ελεγχόμενο από την κυβέρνηση Ερντογάν τύπο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Γενί Σαφάκ, που με αφορμή τις φωτογραφίες που είδαν τον φως της δημοσιότητας με στρατιώτες να αποβιβάζονται στο Καστελόριζο, και επικαλούμενη την αποστρατικοποίηση των νησιών που προβλέπουν οι παλιές συμφωνίες, γράφει ότι πλέον η Τουρκία απέκτησε δικαίωμα επέμβασης στο νησί.

Η “Γενί Σαφάκ” επικαλείται δηλώσεις “ειδικών”, σύμφωνα με τις οποίες, το Καστελόριζο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο- κάτι σήμερα που δεν ισχύει αφού η Ελλάδα θεωρεί ότι μετά την επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο, έχει δικαίωμα και υποχρέωση να οχυρώσει τα νησιά- και έτσι έχει το δικαίωμα η τουρκική πλευρά να παρέμβει για να επαναφέρει τη “νομιμότητα”.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr