13.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΝέος Εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ ο Σχης Γρ. Παντελίδης - Που μετακινείται...

Νέος Εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΣ ο Σχης Γρ. Παντελίδης – Που μετακινείται ο Σχης Γ. Κολώνιας

Του Ηλία Προύφα

”Μίνι” ανασχηματισμός στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, αφού με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη, νέος εκπρόσωπος τύπου ΓΕΣ, αναλαμβάνει από σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, ο Συνταγματάρχης Γρηγόριος Παντελίδης.

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία ήταν από καιρό στα σχέδια του Αντιστράτηγου Κωστίδη, ο οποίος όπως μεταφέρουν πληροφορίες στο kranosgr.com, δε θα μείνει μόνο εκεί αλλά μετά τις μεταθέσεις των Συνταγματαρχών, Εξωτερικού και Κύπρου, θα προχωρήσει και στην αντικατάσταση του Διευθυντή Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΣ, Συνταγματάρχη Μανώλη Τουλουπάκη (πιθανή τοποθέτησή του όπως ακούγεται στη νέα Νατοϊκή βάση της Κωστάντζας στη Ρουμανία), από τον Τεθωρακισμένο Ταξίαρχο Βασίλειο Λαμπρόπουλο, που πρόσφατα μετατέθηκε από την 23 Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στο ΕΓΑ ΓΕΣ, ως Διευθυντής Συντονισμού Επιτελείου.

Φαίνεται πως η απόφαση να διατηρήσει το παλαιό σχήμα του ΕΓΑ, επί Στρατηγού Χουδελούδη, δεν θα του βγήκε του νέου ΑΓΕΣ, Γ. Κωστίδη, διότι δεν εξηγούνται οι ξαφνικές αυτές αλλαγές και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η επιλογή του Συνταγματάρχη Παντελίδη, ενός άριστου, μετριοπαθούς αξιωματικού και καλού γνώστη των δημοσίων σχέσεων, από την εποχή του Β’ ΣΣ στη Βέροια, η προσωπική άποψη που σχημάτισε ο ίδιος ο Αντιστράτηγος Κωστίδης στο ΕΓΑ, άλλα και οι εισηγήσεις που δέχθηκε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για ανάληψη του γραφείου τύπου ΓΕΣ.

Όσον αφορά το Συνταγματάρχη Γεώργιο Κολώνια, πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετακινείται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα αναλάβει νέος Διευθυντής της Λέσχης Αξιωματικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αν και αρχικά προοριζόταν για τη Διεύθυνση Ιππικκού Τεθωρακισμένων, στην κενή μέχρι σήμερα του νεοπροαχθέντος Διοικητή της 23 ΤΘΤ, Ταξίαρχου Προκίδη, υπερίσχυσε η Θεσσαλονίκη, όπου για την επιλογή του εισηγήθηκε ο Υποδιοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Υποστράτηγος Δημήτριος Κεσσόπουλος, με τον οποίο αν και Διαβιβαστής, ο Τεθωρακισμένος Συνταγματάρχης Κολώνιας, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, διατηρώντας άριστη σχέση. Μάλιστα η πρόταση έτυχε της θετικής αντοπόκρισης (ήξερε τι έκανε ο Υποστράτηγος Κεσσόπουλος) του Τεθωρακισμένου Στρατηγου Διοικητή του Γ΄ΣΣ, Αντιστράτηγου Αθανάσιου Γαρίνη.

Φυσικά τα παραπάνω αποτελούν ένα ευφάνταστο, μη αληθινό, πρωταπριλιάτικο σενάριο, που είθισται να δημοσιεύεται στα ΜΜΕ με αρκετή δόση χιούμορ, κάθε χρόνο.

Όλοι χαίρουν της εκτίμησης του ΑΓΕΣ και παραμένουν στο ΕΓΑ, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα χωρίς προβλήματα το έργο τους, εκτός φυσικά απροόπτου στο μέλλον, όπως ισχύει για τον κάθε άνθρωπο, ένστολο και μη.

Καλή Πρωταπριλιά με υγεία και δύναμη στους εμπλεκόμενους του σεναρίου και σε όλους τους αναγνώστες του kranosgr.com!