13.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΝέος διοικητής του ΚΕΕΜ ο Ταξίαρχος Κ. Πολίτης

Νέος διοικητής του ΚΕΕΜ ο Ταξίαρχος Κ. Πολίτης

Ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης ανέλαβε τη διοίκηση του στρατοπέδου «Συνταγματάρχης Κων. Δαβάκης» (ΚΕΕΜ), διαδεχόμενος τον Αθανάσιο Χρυσακόπουλο ο οποίος αποστρατεύεται με τον βαθμό του Υποστράτηγου ύστερα από δύο χρόνια θητείας στη Στρατιωτική Διοίκηση Λακωνίας. Ο Κ. Πολίτης προήχθη από τον βαθμό του Συνταγματάρχη σε εκείνο του Ταξίαρχου στις αρχές του τρέχοντος Μαρτίου, κατά τις ετήσιες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου, οι σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβησαν στο ΚΕΕΜ όπου παρέστησαν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης του στρατοπέδου από τον απερχόμενο στον νέο επικεφαλής.

Στην τελετή, που λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ολιγάριθμων επισήμων, παρέστησαν επίσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εφοδιασμού Μεταφορών του ΓΕΣ, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Θεοχάρης, ο διοικητής Διοίκησης Κέντρου 4ης Μεραρχίας Πεζικού «Πελοπόννησος», Υποστράτηγος κ. Λεωνίδας  Γιοβάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης και αξιωματικοί του ΚΕΕΜ.

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος απηύθυνε σχετικό λόγο, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος Γ’ ανέγνωσε την ειδική ευχή.