13.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜikron της THEON SENSORS: Με επιτυχία πέρασε όλες τις δοκιμές των Βελγικών...

Μikron της THEON SENSORS: Με επιτυχία πέρασε όλες τις δοκιμές των Βελγικών και Γερμανικών ΕΔ. Απόλυτα ορθή η απόφαση σύμφωνα με την ΟCCAR

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία Επιχειρησιακής Δοκιμής & Αποδοχής των διοπτρών νυχτερινής όρασης Mikron της ελληνικής ΤΗΕΟΝ SENSORS, από τις Γερμανικές και Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία Εξοπλισμού OCCAR (NIGHT VISION CAPABILITY: Operational Testing and Accept ancecampaign successfully complete d and start of the In itialIn-Service Support | OCCAR).

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το δίκυαλο νυχτερινής όρασης Mikron 16mm δοκιμάστηκε και αξιολογήθηκε σε σκληρές και διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ η καταλληλότητά του σε διάφορα τακτικά σενάρια επιβεβαιώθηκε από τα Τεχνικά Κέντρα της Μπούντεσβερ, καθώς και από τις Βελγικές και Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο οργανισμός  ΟCCAR δήλωσε πως η εξαιρετικά επιτυχημένη φάση Operational Testing and Acceptance (OT&A) επιβεβαίωσε την ορθότητα της αρχικής απόφασης για την επιλογή του δίκυαλου Mikron της THEONSENSORS.

Η αρχική συμφωνία υπεγράφη τον Ιούλιο του 2021 και αφορά στην παράδοση από την Κοινοπραξία Hensoldt Optronics GmbH και THEON SENSORS κατόπιν επικρατήσεως σε διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, αρχικά 4.550 δίκυαλων νυχτερινής όρασης προς τις Βελγικές  Ένοπλες Δυνάμεις και 5.000 προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης, πλήρη υπηρεσία συντήρησης και επισκευής για έως και 15 χρόνια, καθώς και μια σειρά αξεσουάρ που θα παραδοθούν στους χρήστες.Προβλέπεται επίσης εκπαίδευση και υποστήριξη του προσωπικού, ενώ υπάρχει και “δικαίωμα προαίρεσης” (option) για επιπλέον προμήθεια διοπτρών.