13.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙΜΤΣ -ΕΑΑΣ Ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης ;

ΜΤΣ -ΕΑΑΣ Ούτε μια ανακοίνωση ενημέρωσης ;

Κλείνει το 2023 χωρίς καμια απολύτως ανακοίνωση από το αρμόδιο για χορήγηση 

13ου μερίσματος ΜΤΣ στους απόστρατους μερισματούχους του ταμείου. Κουβέντα;

Συγνώμη κύριοι του ΜΤΣ που σας ενοχλούμε χρονιάρες μέρες,αλλά μήπως ειναι υποχρέωση σας και ταυτόχρονα δικαίωμα μας να γνωρίζουμε τους λόγους μιας τέτοιας απόφασης .Θα έπρεπε έγκαιρα να κάνετε μια  έγγραφη ανακοίνωση που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση του ταμείου (αρνητική η θετική) αφού μόλις πρό μηνών θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα χορηγησης ενός έξτρα μερίσματος ετησίως . ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Όμως επίσης απαράδεκτο ειναι και το γεγονός πως  καμία σχετική ανακοίνωση δεν έγινε ούτε απο την εκπρόσωπο μας δηλαδή την  ΕΑΑΣ η οποία εκπροσωπείτε στο ΜΤΣ άρα και στις όποιες αποφάσεις λαμβάνει .

Ειμαστε στο 2023 και οι όποιες αποφάσεις μας αφορούν θα πρέπει να λαμβάνουμε γνώση. 

Την ίδια χρονική περίοδο όμως άλλο θέμα (και όχι το παραπάνω) φαίνεται να την απασχολεί σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις της. 

Mόλις την 20η Δεκ 2023 η ΕΑΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: ΜΤΣ Κράτος Δικαίου;

Όχι όχι δεν ψέλλισε κουβέντα για 13ο μέρισμα  .Το κείμενο της ανακοίνωσης αναφερόταν στην ανισονομία και ανισοκατανομή στα αποδιδόμενα μερίδια ανωτάτων με τα άρθρα 28 και 29 του ν. 5018/2023.Ενδεικτικά το κείμενο αναφέρει:Με αφορμή λοιπόν τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ΕΠΙΠΛΕΟΝ αποδιδόμενα μερίδια ανωτάτων με τα άρθρα 28 και 29 του ν. 5018/2023/ ΦΕΚ 25 Α΄ .Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού αναγνωρίζοντας τα προβλήματα ανισονομίας και ανισοκατανομής  που δημιουργήθηκαν με την ψήφιση του ανωτέρω νόμου και συνεκτιμώντας όλους τους παράγοντες, θα προτείνει στο ΜΤΣ την επανεξέταση του θέματος και την υποβολή σχετικής πρότασης στους συναρμόδιους Υπουργούς ώστε η κατανομή των μεριδίων να γίνει δικαιότερη. 

Πότε κύριοι της ΕΑΑΣ θα καταλάβετε επιτέλους ότι εκπροσωπείτε το σύνολο των αποστράτων του Στρατού ξηράς της χώρας και όχι τα προβλήματα μιας μόνο μερίδας εξ αυτών όπως των ανωτάτων ;Μήπως λησμονησατε πως υπάρχουν χιλιάδες Ανώτεροι και Κατώτεροι που δεν ελαβαν καμια αυξηση των στα χορηγούμενα μερίδια τους;

Και αφού λοιπόν παίζετε με τις λέξεις καλό θα ήταν να δείτε και αυτό ως μόνη δίκαια πρόταση στο παραπάνω πρόβλημα .Η όποια δυνατότητα ενίσχυσης των μερισματούχων θα πρεπει να γίνεται μέσα και μόνο απο την αύξηση της  τιμής του μεριδίου .Αυτό ειναι το μόνο δίκαιο .Ούτε δικαιότερο ούτε δικαιότατο. 

Ευχομαι σε όλους και όλες χρόνια πολλά με υγεία .

Με εκτίμηση

Καρακωστίδης Γιώργος
Λγος ε.α