13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣΜπράβο του! Δε ''μασάει'' σε Τουρκικές απειλές για αποστρατικοποίηση νησιών και μεταβαίνει...

Μπράβο του! Δε ”μασάει” σε Τουρκικές απειλές για αποστρατικοποίηση νησιών και μεταβαίνει ξανά στο Καστελόριζο ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς,από την Τρίτη19 έως και την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, μετά τα Χανιά, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο της Διμερούς Διακλαδικής Άσκησης Ελλάδος-ΗΠΑ “POSEIDON’S RAGE 22”, θα επισκεφθεί διαδοχικά την Κύπρο και το Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός επισκέψεων, παρουσίας και συμμετοχών του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως ακολούθως:

Από σήμερα 19 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, βρίσκεται στην Κύπρο, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής υπέρ των Πεσόντων και των Αγνοουμένων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, οι οποίες θα λάβουν χώρα το διήμερο 19 (απογευματινές ώρες) και 20 Ιουλίου 2022. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει συναντήσεις με τον Κύπριο Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπροκ. Ιωάννη Παπαμελετίου. Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιουλίου ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί το Καστελλόριζο, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο συνέδριο το οποίο διοργανώνει η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με θέμα “The Law of the Sea” (21 Ιουλίου) και θα επισκεφθεί Μονάδες του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού (21 & 22 Ιουλίου) στο νησί. Επιπρόσθετα, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και φορέων του νησιού.