13.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜπέρδεψαν τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού με την προκήρυξη ΕΠΟΠ!

Μπέρδεψαν τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού με την προκήρυξη ΕΠΟΠ!

(Φωτό Δημήτρης Θωμάς)

Του Ηλία Προύφα

Το ακούσαμε κι αυτό, μπέρδεψαν τις προσλήψεις πολιτικού προσωπικού σε γενικό επιτελείο, με τη διαδικασία επιλογής ΕΠΟΠ! Άρα για να προσληφθεί κάποιος στο δημόσιο μέσα από το διαγωνισμό του ΓΕΝ ως πολιτικό προσωπικό,θα πρέπει να περάσει την ίδια διαδικασία με τους υποψήφιους, για το διαγωνισμό των Επαγγελματιών Οπλιτών, βάζοντας στο ίδιο ”σακί” προσλήψεις πολιτικού προσωπικού (ΓΕΝ, Δήμους, Δημόσιο τομέα), με επιλογή ένστολου προσωπικού που απαιτεί υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Δηλαδή για να προσληφθείς συγκολλητής στα πλοία, μηχανικός, ηλεκτρολόγος, βαφέας κλπ, θα πρέπει να περάσεις υγειονομικές εξετάσεις, να σου μετρήσουν ύψος – βάρος, να πας να τρέξεις χιλιάρι και κατοστάρι στο γήπεδο, να πηδήξεις το ένα μέτρο και γιατί όχι να περάσεις και ψυχοτεχνικά τεστ.

Που ξέρεις μπορεί μετά να αρχίσουν να δίνουν και βαθμούς. Επιλοχίας πολιτικό προσωπικό βαφέας, συγκολλητής κλπ.

Με την ίδια λογική φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, όσοι δηλώσουν στο μηχανογραφικό Αρχιτεκτονική, Θεολογία, Ιχθυοκαλλιέργεια, Θεατρολογία, Μαθηματικό κλπ, γιατί να μη δώσουν τις ίδιες ειδικές εξετάσεις όπως οι υποψήφιοι στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές (αθλήματα – υγειονομικά).

Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο τέτοιο και βέβαια ουδεμία σχέση έχουν οι προσλήψεις του ΑΣΕΠ, όπως του ΓΕΝ, που ήδη ”τρέχει”, με συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής ΕΠΟΠ, που χρειάζονται αθλητικές μαζικές δοκιμασίες, υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικά τεστ, κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει στην παρούσα συγκυρία, λόγω της πανδημίας.

Φανταστείτε λοιπόν στην περιοχή της Αττικής, όπου υπάρχει σκληρό lockdown, να είχε εκδοθεί η προκήρυξη ΕΠΟΠ, από τον Ιανουάριο και ένα μήνα μετά όπως γίνεται συνήθως, έπειτα από την κατάθεση των δικαιολογητικών, δηλαδή αυτή την περίοδο, να έπρεπε χιλιάδες νέες και νέοι να μεταβούν στο 401 και τα άλλα στρατιωτικά νοσοκομεία για υγειονομικές εξετάσεις, που μαζί με τα ψυχοτεχνικά τεστ, διαρκούν δύο ημέρες και μετέπειτα στα γήπεδα για τις αθλητικές δοκιμασίες;

Επειδή λοιπόν η υγεία προέχει και στην παρούσα χρονική συγκυρία που τα πάντα περιορίζονται, ορθώς το ΥΠΕΘΑ καθυστέρησε, την προκήρυξη ΕΠΟΠ.

Το επιχείρημα είναι ισχυρό και δεν χρήζει αμφισβήτησης. Αυτός είναι και ο λόγος που το lockdown, δεν έχει ”μπλοκάρει” γενικότερα τις προκηρύξεις θέσεων σε Δήμους και φορείς του Δημοσίου.

Αυτά όσον αφορά το διαγωνισμό, για τα υπόλοιπα, “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά…λασπολογία;;;” Ίδωμεν.