13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜοριοδότηση Σχολείων Αξιωματικών Σ.Ξ

Μοριοδότηση Σχολείων Αξιωματικών Σ.Ξ

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) επανέρχεται για ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης ρύθμισης και δεν είναι άλλο από το θέμα των Υποχρεωτικών Σχολείων Αξιωματικών και τις αναγκαίες εκείνες ρυθμίσεις που εκκρεμούν, ώστε να συμπεριληφθεί στις παραμέτρους μοριοδότησης και το Σχολείο Διοικητών Υπομονάδων.
Δεν λησμονούμε ως ΣΑΣΜΥ ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ερωτηθείς προσωπικά, έχοντας ορθότατα και έγκαιρα διαγνώσει τη δυσαρμονία μεταξύ πραγματικότητας και ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου, δηλώσε τα εξής: «..… Κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, εξετάζεται η τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στο μέτρο που απαιτείται, με απώτερο σκοπό, το Σχολείο Δοικητών Υπομονάδων να μοριοδοτείται με ανάλογο συντελεστή βαρύτητας. Τέλος επισημαίνεται ότι, η μέριμνα υπέρ των στελεχών, αποτελεί επιχειρησιακή δραστηριότητα και όχι απλώς σύνολο ευεργετικών μέτρων. Για αυτούς τους λόγους, οι χειρισμοί που αφορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μεταθέσεων, εδράζονται στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, καθώς και κάθε άλλου συναφούς θεσμικού κειμένου.».
Παρόμοιες δημόσιες αντίστοιχες τοποθετήσεις επί του σχετικού θέματος υπήρξαν και μεταγενέστερα από τον ίδιο, δυστυχώς χωρίς απτό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
Κατόπιν των ανωτέρω ο ΣΑΣΜΥ απέστειλε εκ νέου επιστολή προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. ΥΦΕΘΑ ζητώντας να επανέλθει η ομαλότητα, στη μοριοδότηση η οποία έχει κυρίαρχη σημασία. Αν μη τι άλλο αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση της εκτελεστικής εξουσίας να διορθώνει τα σφάλματα του παρελθόντος που έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα, διαμορφώνοντας ένα θεσμικό πλαίσιο πιο δίκαιο και πιο ισορροπημένο.
Κατά την ταπεινή μας άποψη, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την πολιτική ηγεσία είναι να αλλάξει σταδιακά η προσέγγιση της μέριμνας για το στρατιωτικό προσωπικό, ώστε από αόριστη υπόσχεση να γίνει καθημερινή αξία.

Μοριοδότηση Σχολείων Αξκών Σ.Ξ by kranosgr on Scribd