13.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΜνημόσυνο Πεσόντων Θεσσαλών Υγειονομικού στο 404 ΓΣΝΛ

Μνημόσυνο Πεσόντων Θεσσαλών Υγειονομικού στο 404 ΓΣΝΛ

«Οι πόλεμοι κερδίζονται από την αυτοθυσία των μαχητών που επιχειρούν στις γραμμές των μετώπων και την αυταπάρνηση των υγειονομικών που αγωνίζονται για να σώσουν ζωές.

Ο στρατός είναι ζωντανός οργανισμός και η μαχητικότητά του εξαρτάται από την υγειονομική ασφάλεια και φροντίδα του έμψυχου δυναμικού του.Σε όλες τις μάχες, που δόθηκαν για την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα του ελληνικού κράτους, οι υγειονομικοί προσέφεραν στην πρώτη γραμμή και πολλοί από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των συγκρούσεων».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το 404 ΓΣΝ, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για τους Πεσόντες Θεσσαλούς Υγειονομικούς Στρατιωτικούς, στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Πεσόντων Θεσσαλών Υγειονομικών και υπέμνησε πως «οι Λαρισαίοι ιατροί και νοσηλευτές αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή των υγειονομικών στρατιωτικών σε όλες τις κρίσιμες μάχες του έθνους και προσέφεραν τις ζωές τους για την πατρίδα».

Ο Χρήστος Κέλλας, εξαίροντας τη διαχρονική προσφορά των υγειονομικών στο κοινωνικό σύνολο, τόνισε:

«Οι υγειονομικοί, είτε υπηρετούν στον στρατό, είτε σε άλλες δομές υγείας, συνιστούν ασπίδα προστασίας για την υγεία του πληθυσμού. Την περίοδο της πανδημίας, οι υγειονομικοί αποτέλεσαν τον βασικό πυλώνα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και κράτησαν την Ελλάδα όρθια.

Η κυβέρνηση έδειξε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη της στον υγειονομικό κόσμο διαθέτοντας σημαντικούς πόρους για την αναζωογόνηση του ΕΣΥ. Ο προϋπολογισμός για την υγεία αυξήθηκε σημαντικά και στο Σύστημα Υγείας υπηρετούν 7.000 επιπλέον υγειονομικοί.

Για τη νέα τετραετία, στόχος μας είναι να ενισχύσουμε περαιτέρω το ΕΣΥ και έχουμε εξασφαλίσει προς τον σκοπό αυτό πόρους ύψους 1,5 δις € από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Παρόντος του Στρατηγού Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Ιωάννη Τσιόπλου, ο Λαρισαίος ιατρός συνεχάρη τον διευθυντή του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, γεν. αρχίατρο, Χρήστο Αντωνίου, για την οργάνωση της εκδήλωσης και ευχήθηκε καλή Ανάσταση στους συναδέλφους του.