13.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜνημόσυνο Εκλιπόντος Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη

Μνημόσυνο Εκλιπόντος Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη

Την Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2023, και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τελέστηκε Μνημόσυνο στην μνήμη του Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη. Η επιμνημόσυνη δέηση για τον Πεσόντα εν ώρα Καθήκοντος Καταδρομέα εψάλη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος.

Στην τελετή υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ηρωικού Καταδρομέα παρουσία της οικογένειάς του, παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Βούρος, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών της ΔΕΠ.

Το Μνημόσυνο του αείμνηστου Καταδρομέα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 3 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του, την νύκτα της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου 2020 κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος Ελεύθερης Πτώσης.

Ο Λοχίας (ΠΖ) Κωνσταντίνος Μελιγκώνης με την θυσία του εν ώρα καθήκοντος πέρασε στο Πάνθεον των Αθανάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προτομή του, η οποία κοσμεί από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 την «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη» στην Νέα Χαλκηδόνα, αποτελεί έκτοτε και εις το διηνεκές φάρο και ορόσημο αυτοθυσίας και ηρωισμού για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές των Ελλήνων.

Παράλληλα, την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, στην έδρα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τελέστηκε μνημόσυνο στην μνήμη του Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, στο οποίο παρέστησαν ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης και η οικογένεια του πεσόντος.