13.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΜισθολογικό Κλιμάκιο Μονίμων Αξκών εξ' ΕΠΥ (πρώην ΕΜΘ). Επικοινωνία Κασιδόπουλου με Υπουργείο...

Μισθολογικό Κλιμάκιο Μονίμων Αξκών εξ’ ΕΠΥ (πρώην ΕΜΘ). Επικοινωνία Κασιδόπουλου με Υπουργείο Οικονομικών

Μισθολογικό Κλιμάκιο Μονίμων Αξκών εξ’ ΕΠΥ (πρώην ΕΜΘ)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Οικονομικών,

          Στο ν. 4609/2019 και συγκεκριμένα στα άρθρα 4 και 10 αυτού, αποδόθηκε ο βαθμός του ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων, στα στελέχη των ΕΔ προέλευσης Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ), με τη συμπλήρωση τριάντα (30) ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας, αλλά και η απονομή αποστρατευτικού βαθμού υπολοχαγού και αντιστοίχων, με τη συμπλήρωση τριάντα πέντε (35) ετών πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.

          Ήδη, οι πρώτοι συνάδελφοι του Στρατού Ξηράς ονομάστηκαν ανθυπολοχαγοί, ενώ το ΠΝ και η ΠΑ έχουν ανακοινώσει πίνακες με ονόματα στελεχών, τα οποία προβλέπεται να προαχθούν στο βαθμό του σημαιοφόρου και του ανθυποσμηναγού, αντίστοιχα.

          Στο ν. 4472/2017 και συγκεκριμένα από το άρθρο 124 έως και το 127, προβλέφθηκαν οι κατηγορίες μισθολογικής κατάταξης, ο βασικός μισθός, η μισθολογική κατάταξη και η εξέλιξη, καθώς και τα επιδόματα, των μονίμων στελεχών των ΕΔ. Με βάση τις διατάξεις των προαναφερθέντων άρθρων, οι ΕΠΥ κατατάχθηκαν στην κατηγορία Γ’, όπου τα κλιμάκια της εν λόγω κατηγορίας ανταποκρίνονται από το βαθμό του δεκανέα και αντιστοίχων έως το βαθμό του ανθυπασπιστή, καθώς τότε δεν είχε προβλεφθεί η βαθμολογική τους προαγωγή, τόσο στο βαθμό του ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων όσο και στον αποστρατευτικό βαθμό του υπολοχαγού και αντιστοίχων.

            Δυστυχώς, ενώ υλοποιήθηκε η περαιτέρω προαγωγή των στελεχών ΕΠΥ, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία Γ’ του νέου μισθολογίου τους, δεν προβλέφθηκε η ένταξή τους στο αντίστοιχο κλιμάκιο της κατηγορίας Β’. Συγκεκριμένα, απαιτείται τροποποίηση της παραγράφου 3Α του άρθρου 126, ως εξής:

«Ανθυπασπιστής και αντίστοιχοι. Μέχρι δεκαπέντε (15) έτη υπηρεσίας στο 14ο Κλιμάκιο, από δεκαπέντε (15) μέχρι δεκαέξι (16) στο 13ο Κλιμάκιο, από δεκαέξι (16) μέχρι δεκαεπτά (17) στο 12ο Κλιμάκιο, από δεκαεπτά (17) μέχρι δεκαεννέα (19) στο 11ο Κλιμάκιο, από δεκαεννέα (19) μέχρι είκοσι (20) στο 10ο Κλιμάκιο, από είκοσι (20) μέχρι είκοσι ένα (21) στο 9ο Κλιμάκιο, από είκοσι ένα (21) μέχρι είκοσι τρία (23) στο 8ο Κλιμάκιο, από είκοσι τρία (23) μέχρι είκοσι πέντε (25) στο 7ο Κλιμάκιο, από είκοσι πέντε (25) μέχρι είκοσι επτά (27) στο 6ο Κλιμάκιο, από είκοσι επτά (27) μέχρι είκοσι οκτώ (28) στο 5ο Κλιμάκιο, από είκοσι οκτώ (28) μέχρι τριάντα (30) στο 4ο Κλιμάκιο, από τριάντα (30) και άνω στο 3ο Κλιμάκιο.»

            Εφόσον τροποποιηθεί η παραπάνω παράγραφος, τα στελέχη που προάγονται στο βαθμό του ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων, μεταπηδούν αυτεπάγγελτα στην κατηγορία Β’ και συγκεκριμένα (παράγραφος 2ΣΤ): «από τριάντα (30) μέχρι τριάντα ένα (31) στο 8ο Κλιμάκιο, από τριάντα ένα (31) μέχρι τριάντα δύο (32) στο 7ο Κλιμάκιο, από τριάντα δύο (32) μέχρι τριάντα πέντε (35) στο 6ο Κλιμάκιο, από τριάντα πέντε (35) και άνω στο 5ο Κλιμάκιο του υπολοχαγού και αντιστοίχων της παραγράφου 2Ε».

            Κατόπιν των ανωτέρω, ευελπιστούμε σε άμεση επίλυση του θέματος.

            Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

                                                                                                             Αριστείδης Κασιδόπουλος

                                                                                                          Στρατιωτικός Συνδικαλιστής