13.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΜις Κολοράντο: Η 22χρονη καλλονή πιλότος της ΠΑ που θέλει να κερδίσει...

Μις Κολοράντο: Η 22χρονη καλλονή πιλότος της ΠΑ που θέλει να κερδίσει τα καλλιστεία στις ΗΠΑ

Η 22χρονη Μις Κολοράντο και πιλότος, Μάντισον Μαρς, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου ως η πρώτη εν ενεργεία αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που θα διεκδικήσει τον τίτλο στα καλλιστεία της Μις Αμερική.

Άρχισε ο χρυσός γάμος του πρίγκιπα του Μπρουνέι – 10 ημέρες θα διαρκέσει το γαμήλιο φεστιβάλ [εικόνες, βίντεο]

“Είναι μια φοβερή εμπειρία και ανυπομονώ να φέρω και τις δύο πλευρές των αγαπημένων τμημάτων της ζωής μου και ελπίζω να κάνω τη διαφορά για τους άλλους, ώστε να μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να περιορίσεις τον εαυτό σου”, δήλωσε στο SWNS η 22χρονη από το Αρκάνσας του Κολοράντο.

Στον στρατό, είναι ένας ανοιχτός χώρος για να ηγηθείς πραγματικά με τον τρόπο που θέλεις να ηγηθείς – με η χωρίς τη στολή. Ένιωσα ότι τα καλλιστεία, και συγκεκριμένα το να κερδίσω τη θέση της Μις Κολοράντο, ήταν ένας τρόπος για να δώσω το παράδειγμα και να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να νιώσουν πιο άνετα βρίσκοντας αυτό που σημαίνει περισσότερο για αυτούς”, συνέχισε η 22χρονη πιλότος της USAF.

Η Μάντισον Μαρς θα συναγωνιστεί μαζί με άλλες 49 υποψήφιες βασίλισσες ομορφιάς στη σκηνή της Φλόριντα στις 13 και 14 Ιανουαρίου – περίπου οκτώ μήνες αφότου κατέκτησε το στέμμα της Μις Κολοράντο.

Το επίτευγμα αυτό ήρθε λίγες ημέρες πριν αποφοιτήσει από την Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας με πτυχίο στη φυσική, σύμφωνα με το βιογραφικό της.

Η Μαρς υπηρετεί με τον βαθμό του ανθυπολοχαγού, ενώ παράλληλα έκανε το μεταπτυχιακό της στη δημόσια πολιτική στη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ και προετοιμάστηκε για τα καλλιστεία για τη Μις Αμερική.

Η πορεία της Μαρς μέχρι να διαγωνιστεί στη σκηνή της Μις Αμερική ήταν πολύπλοκη, μιας και είχε βάλει στόχο να αποκτήσει άδεια πιλότου χρόνια πριν σκεφτεί ποτέ να διαγωνιστεί σε καλλιστεία.

Αφού πέρασε τη παιδική της ηλικία σε διαστημικές κατασκηνώσεις και απολαμβάνοντας μαθήματα πτήσης, η Μαρς εντάχθηκε στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας στην κομητεία Ελ Πάσο του Κολοράντο για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Από νεαρή ηλικία, είχε αγάπη για την επιστήμη και ένα όνειρο να γίνει πιλότος και αστροναύτης. Οι γονείς της ενθάρρυναν τα όνειρά της, στέλνοντάς την στο Space Camp όταν ήταν 13 ετών όπου γνώρισε αστροναύτες και πιλότους μαχητικών.

Εκείνη την εποχή, έμαθε για την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και στα 15 της ξεκίνησε μαθήματα πτήσης. Κέρδισε την άδεια του πιλότου της δύο χρόνια αργότερα και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται για την επίτευξη του στόχου της να γίνει δόκιμος.

Τον Σεπτέμβριο, η Μαρς ξεκίνησε ένα διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη δημόσια πολιτική από το Harvard Kennedy School μέσω των Προγραμμάτων Πολιτικών Ιδρυμάτων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Αεροπορίας.

Ωστόσο, η θλιβερή απώλεια της μητέρας της από καρκίνο στο πάγκρεας μπορεί να κάνει τη Μαρς να ασχοληθεί και με την έρευνα για τον καρκίνο.

Αν τελικά καταφέρει να κερδίσει το στέμμα της Μις Αμερική, η Μαρς τόνισε ότι θα συνεχίσει να μιλάει σε νεαρά κορίτσια για την υπηρεσία στο στρατό σε μια προσπάθεια να διαλύσει τα όποια στερεότυπα για τις στρατευμένες γυναίκες και να βοηθήσει στην εκστρατεία για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου

“Προσπαθώ να κάνω το επόμενο βήμα και να χρησιμοποιήσω τις σπουδές μου από τη Σχολή Κένεντι για να μάθω για τις εσωτερικές λειτουργίες και τις δυσκολίες του πώς μοιάζει πραγματικά η πολιτική. Ζητήματα όπως το οικονομικό περιβάλλον και άλλες κοινωνικές πιέσεις που μπορεί να εμποδίζουν την ικανότητά μας να εφαρμόσουμε πολιτικές για τον καρκίνο που μπορούν να επηρεάσουν όλους τους Αμερικανούς”, ανέφερε η νεαρή Αμερικανίδα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr