13.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜικρές μεταφερόμενες Ιατρικές μονάδες. Η Ελληνική πρόταση της εταιρείας KIBO-ΓΛΕΝΤΟΣ Γ.ΑΒΕΕ στην...

Μικρές μεταφερόμενες Ιατρικές μονάδες. Η Ελληνική πρόταση της εταιρείας KIBO-ΓΛΕΝΤΟΣ Γ.ΑΒΕΕ στην αντιμετώπιση του Covid -19

Του Ηλία Προύφα

Πρωτοτυπεί και πάλι η Ελληνική εταιρεία KIBO-ΓΛΕΝΤΟΣ Γ.ΑΒΕΕ, ( kibo.gr & kibocabins.com) με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Μετά την κατασκευή ειδικών αλεξίσφαιρων φυλακίων, που έχουν προμηθευτεί πολλές πρεσβείες και πρεσβευτικές κατοικίες ανά τον κόσμο (Ισραήλ, Τουρκία, ΗΠΑ) όπως και η Αστυνομία της Ελβετίας, την κατασκευή οικίσκων για διάφορες χρήσεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο δυναμικά.

Αυτή τη φορά εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, παρουσιάζει την Ελληνική κατασκευή μικρών υγειονομικών μονάδων, που θα φανούν απαραίτητες σε πολλές κρατικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, όπως πολιτική προστασία, Ένοπλες Δυνάμεις, Υπουργεία Υγείας.

Πρόκειται για

  • 2 οικίσκους 2,40μΧ6,00μ έκαστος για ιατρική χρήση,
  • 1 οικίσκο 2,00μΧ3,00μ για 2 τουαλέτες, χώρο της ηλεκτρογεννήτριας καθώς και αποθήκης βοηθητικών υλικών. 
  • 1 στέγαστρο 3,00μΧ6,00μ που τοποθετείται ανάμεσα, όπως φαίνεται στα συνημμένα σχέδια. 

Δεν απαιτείται καμία εργασία πολιτικού μηχανικού και είναι εύκολα μεταφερόμενα σε περιοχές που δεν υπάρχει δυνατότητα πιο σοβαρού και κλασικού έργου. 

Υπάρχει δυνατότητα ο ένας οικίσκος να είναι ιατρείο και ο άλλος χώρος  βραχείας νοσηλείας, ή και οι δυο οικίσκοι να είναι ιατρεία 2 διαφορετικών ειδικοτήτων.  Ο εξωτερικός βοηθητικός χώρος μπορεί να είναι και χώρος αναμονής όταν ο καιρός το επιτρέπει.  

Το προτεινόμενο συγκρότημα, επίσης, μπορεί να βοηθήσει και την Πολιτική Προστασία σε περίπτωση ανάγκης. 

Η εν λόγω πρόταση είναι κατάλληλη για απομακρυσμένες περιοχές όπως νησιά, ορεινές περιοχές καθώς και στρατιωτικές μονάδες. 

Να σημειώσουμε ότι η έδρα της KIBO – Γ.ΓΛΕΝΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. βρίσκεται 9ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης στη Σίνδος, όπου στεγάζεται και το εργοστάσιό της. Είναι εγγεγραμμένη στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, καθώς επίσης και στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος [Σ.Ε.Β.Ε.]. 

Επίσης, κατέχει κωδικό κατασκευαστή του NATO [NCAGE CODE-G1954] και τα προϊόντα είναι κατοχυρωμένα στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας [Ο.Β.Ι.] σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και στον Office for Harmonization in the Internal Market [OHIM] για τον υπόλοιπο κόσμο.  

Τέλος, διαθέτει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις από αναγνωρισμένους φορείς για τα προϊόντα  και τα υλικά που χρησιμοποιεί (CE, ISO, ΕΑΣ κ.α.), καθώς επίσης τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις διαθέτουν κι όλοι οι συνεργάτες-προμηθευτές.